Bereidingswijze
-Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Als ze heet zijn, laat je je pepers erin vallen en bak ze, onder voortdurend roeren, tot ze een beetje bruin zijn maar niet zwart - ongeveer 1 minuut.
-Snijd de kippendijen met een hakmes in partjes.
-Meng in een pan het water, het citroengras, de laos, de pepers, de sjalotten, de limoenblaadjes, het zout, de vissaus en de MSG. Breng de soep aan de kook.
-Zodra het kookt, voeg je de kipdelen toe en kook je tot de kip net gaar is, ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van je kipstukjes. (Thaise koks voegen de kip het liefst toe nadat het water kookt om de sterkte van de bouillon te verminderen, wat anders is dan hoe westerse koks traditioneel soep maken.)
-Als de kip gaar is, zet je het vuur uit en voeg je je vers geperste limoensap toe. Proef en voeg naar smaak meer vis of limoensap toe - het moet zuur/zout en pittig zijn!
-Snijd de kippendijen met een hakmes in partjes.
-Meng in een pan het water, het citroengras, de laos, de pepers, de sjalotten, de limoenblaadjes, het zout, de vissaus en de MSG. Breng de soep aan de kook.
-Zodra het kookt, voeg je de kipdelen toe en kook je tot de kip net gaar is, ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van je kipstukjes. (Thaise koks voegen de kip het liefst toe nadat het water kookt om de sterkte van de bouillon te verminderen, wat anders is dan hoe westerse koks traditioneel soep maken.)
-Als de kip gaar is, zet je het vuur uit en voeg je je vers geperste limoensap toe. Proef en voeg naar smaak meer vis of limoensap toe - het moet zuur/zout en pittig zijn!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een klassieke, gemakkelijk te maken Thaise soep van de Thaise chef john D Lee die woont en werkt in Chiang Mai, Thailand.
Ingrediënten
250 g kippendijen of andere delen met bot
1 liter water
5 dunne plakjes laoswortel
3 stengels citroengras, in segmenten van 2 cm gesneden
4 sjalotten, gehalveerd
1 theelepel zout
2 eetlepels vissaus
5 tot 15 kleine gedroogde Thaise vogelpepers (de hele kleine en pittige), afhankelijk van hoe pittig je hem wilt
3 limoenblaadjes
*1 theelepel MSG * zie foto boven en toelichting onder
2 tot 3 eetlepels limoensap (of meer naar smaak)
1 liter water
5 dunne plakjes laoswortel
3 stengels citroengras, in segmenten van 2 cm gesneden
4 sjalotten, gehalveerd
1 theelepel zout
2 eetlepels vissaus
5 tot 15 kleine gedroogde Thaise vogelpepers (de hele kleine en pittige), afhankelijk van hoe pittig je hem wilt
3 limoenblaadjes
*1 theelepel MSG * zie foto boven en toelichting onder
2 tot 3 eetlepels limoensap (of meer naar smaak)
Leuke tips
*Mononatriumglutamaat (afgekort tot MNG of MSG) of Ve-tsin is een stof die van nature voorkomt in eiwitrijke producten. In vrije vorm heeft MNG een hartige umami smaak. MNG wordt gebruikt als smaakversterker in zeer veel producten, variërend van soepen, vleesproducten zoals worst tot zoutjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493471
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
John D Lee
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht