Bereidingswijze
1. Doe de linzen met 1,5 l water in een pan en breng aan de kook. Laat 15 min koken tot ze zacht zijn.
2. hak de uien en knoflook fijn, snijd rode peper in ringen en snijd en tomaten in stukken.
3. bak de uien 5 min goudbruin. voeg knoflook en peper toe en bak 2 min mee.
4. voeg de tomatenstukjes toe en bak 3 min mee.
5. voeg de specerijen toe en het zout en bak 2 min.
6. voeg de linzen toe en breng geheel aan de kook en laat 10 a 15 min koken.
7. schep dahl in een grote kom en garneer met verse koriander en kerrieblaadjes
2. hak de uien en knoflook fijn, snijd rode peper in ringen en snijd en tomaten in stukken.
3. bak de uien 5 min goudbruin. voeg knoflook en peper toe en bak 2 min mee.
4. voeg de tomatenstukjes toe en bak 3 min mee.
5. voeg de specerijen toe en het zout en bak 2 min.
6. voeg de linzen toe en breng geheel aan de kook en laat 10 a 15 min koken.
7. schep dahl in een grote kom en garneer met verse koriander en kerrieblaadjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk afgaanse Dahl. Deze Dahl is net even anders dan de Indiase Dahl. Het recept komt uit het kookboek Parwana.
Ingrediƫnten
410 gr rode Lizen
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 grote tomaten
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl kerrie
1/2 el zout
1/2 tl chaar masala
gehakte verse korander en kerrieblaadjes
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 grote tomaten
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl kerrie
1/2 el zout
1/2 tl chaar masala
gehakte verse korander en kerrieblaadjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493469
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Prawana
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij