Bereidingswijze
-Verhit 1 theelepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en breng op smaak met peper en zout. Bak, tot zich een platte omelet vormt, ongeveer 3-4 minuten. Draai de eieren voorzichtig om en kook aan de andere kant tot ze gaar zijn, 1-2 minuten langer.
-Haal de eieren uit de pan en snijd ze in reepjes. Dek af om warm te blijven.
-Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit de overige 2 theelepels olie in de pan.
-Voeg het varkensvlees toe dat in dunne lucifers is gesneden en bak, af en toe roerend, tot het vlees bruin en gaar is, 4-5 minuten. Kruid het vlees met peper en zout. Haal het varkensvlees uit de pan en leg het op een bord; deksel om warm te blijven.
-Voeg de kool, gember, knoflook en champignons toe aan de pan en kook 2-3 minuten of tot de champignons zacht zijn en de kool geslonken is.
-Doe het varkensvlees en de eieren terug in de pan. Roer de groene uien erdoor.
-Klop in een kleine kom de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, honing en 1 eetlepel water door elkaar. Klop de maizena erdoor tot een gladde massa.
-Voeg de saus toe aan de pan en draai het vuur hoog; aan de kook brengen. Kook gedurende 30 seconden of totdat de saus begint in te dikken.
-Serveer direct met tortilla's of pannenkoeken, extra hoisinsaus en gesneden groene uien.
-Haal de eieren uit de pan en snijd ze in reepjes. Dek af om warm te blijven.
-Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit de overige 2 theelepels olie in de pan.
-Voeg het varkensvlees toe dat in dunne lucifers is gesneden en bak, af en toe roerend, tot het vlees bruin en gaar is, 4-5 minuten. Kruid het vlees met peper en zout. Haal het varkensvlees uit de pan en leg het op een bord; deksel om warm te blijven.
-Voeg de kool, gember, knoflook en champignons toe aan de pan en kook 2-3 minuten of tot de champignons zacht zijn en de kool geslonken is.
-Doe het varkensvlees en de eieren terug in de pan. Roer de groene uien erdoor.
-Klop in een kleine kom de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, honing en 1 eetlepel water door elkaar. Klop de maizena erdoor tot een gladde massa.
-Voeg de saus toe aan de pan en draai het vuur hoog; aan de kook brengen. Kook gedurende 30 seconden of totdat de saus begint in te dikken.
-Serveer direct met tortilla's of pannenkoeken, extra hoisinsaus en gesneden groene uien.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit moo shu-varkensvlees is dun gesneden varkenshaas gewokt met groenten en ei, alles in een hartige saus. Een zelfgemaakte versie van het klassieke afhaalgerecht dat nog beter smaakt dan wat je in een restaurant zou krijgen!
Ingrediƫnten
1 varkenshaas in dunne lucifers gesneden (circa 500 g )
1 eetlepel plantaardige olie
2 eieren licht geklopt
150 g shiitake-paddenstoelen (stengels verwijderd), in dunne plakjes gesneden
350 g geraspte kool kunnen groen, paars of beide zijn
2 theelepels gehakte gember
1 theelepel gehakte knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel honing
2 theelepels maizena
zout en peper naar smaak
50 g groene uien in stukjes van 2 cm gesneden
Voor het serveren: bloemtortilla's of mandarijnpannenkoekjes, gesneden groene uien, hoisinsaus
1 eetlepel plantaardige olie
2 eieren licht geklopt
150 g shiitake-paddenstoelen (stengels verwijderd), in dunne plakjes gesneden
350 g geraspte kool kunnen groen, paars of beide zijn
2 theelepels gehakte gember
1 theelepel gehakte knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel honing
2 theelepels maizena
zout en peper naar smaak
50 g groene uien in stukjes van 2 cm gesneden
Voor het serveren: bloemtortilla's of mandarijnpannenkoekjes, gesneden groene uien, hoisinsaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493465
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Dinner at the zoo - chef = Sara Welch
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht