Bereidingswijze
-Kruid de gamba's aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder.
-Smelt de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gamba's in een enkele laag toe en bak 2-3 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord om warm te houden.
-Giet de wijn in de pan en schraap de bodem van de pan terwijl je klopt. Laat de wijn een minuutje inkoken en voeg dan de balsamicoazijn, honing, dijon en pepersap toe. Laat 5 minuten sudderen.
-Voeg de gamba's weer toe aan de pan, samen met eventuele sappen van het bord.
-Roer de bananenpepers en olijven erdoor en kook nog een minuut of twee om de garnalen op te warmen.
Serveer met brood om te dippen.
-Smelt de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gamba's in een enkele laag toe en bak 2-3 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord om warm te houden.
-Giet de wijn in de pan en schraap de bodem van de pan terwijl je klopt. Laat de wijn een minuutje inkoken en voeg dan de balsamicoazijn, honing, dijon en pepersap toe. Laat 5 minuten sudderen.
-Voeg de gamba's weer toe aan de pan, samen met eventuele sappen van het bord.
-Roer de bananenpepers en olijven erdoor en kook nog een minuut of twee om de garnalen op te warmen.
Serveer met brood om te dippen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Serveer deze 'Sweet and Spicy Gamba' als voorgerecht of hoofdgerecht zorg dat de witte wijn goed koud is . Serveer met brood
Ingrediënten
1 kg gamba's, gepeld en ontdarmd
zout, zwarte peper en paprikapoeder voor het kruiden van de garnalen
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
6 cl witte wijn
12 cl balsamico-azijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel dijon mosterd
1 eetlepel pepersap uit de peperpot
100 g pepers
100 g zwarte of Kalamata-olijven
zout, zwarte peper en paprikapoeder voor het kruiden van de garnalen
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
6 cl witte wijn
12 cl balsamico-azijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel dijon mosterd
1 eetlepel pepersap uit de peperpot
100 g pepers
100 g zwarte of Kalamata-olijven
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493464
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
mantitlement
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht