Bereidingswijze
-Verwarm een grote pan water voor de spaghetti. Als de spaghetti kookt, kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet je af.
-Voeg 2 eetlepels boter samen met de olijfolie toe in een gietijzeren of roestvrijstalen koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de sint-jakobsschelpen aan beide kanten royaal met peper en zout en voeg ze toe aan de pan.
-Bak de sint-jakobsschelpen aan één kant 3-4 minuten tot ze een bruin korstje vormen. Als de sint-jakobsschelpen aan de pan blijven kleven, zijn ze nog niet klaar om te draaien, geef ze nog een minuut of twee.
-Draai de sint-jakobsschelpen om en laat de andere kant nog 3-4 minuten bakken tot ze bruin zijn. Schep de sint-jakobsschelpen op een bord en dek af met folie.
-Smelt de resterende 2 eetlepels boter in de pan, voeg de uien toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe, roer en kook nog een minuut en giet de witte wijn erbij
-Laat de wijn inkoken tot hij voor de helft is ingekookt (ongeveer 2 minuten), giet dan de kippenbouillon en room erbij en breng aan de kook.
-Meng de maizena en het water en giet bij de sudderende saus. Klop de saus en breng het weer aan de kook, kook 5 minuten tot de saus is ingedikt
-Voeg de spinazie en de zongedroogde tomaten toe aan de saus en roer de spinazie door de saus om te slinken. -Breng indien nodig de saus op smaak met meer zout en peper.
-Leg de sint-jakobsschelpen terug in de saus en draai ze om. Dek de pan af en laat de saus 5 minuten sudderen, verwijder dan de sint-jakobsschelpen uit de saus en leg ze afgedekt terug op het bord.
-Meng de saus met de spaghetti en voeg toe aan een serveerschaal. Leg de sint-jakobsschelpen erop of voeg ze toe aan afzonderlijke kommen bij het serveren.
-Garneer eventueel met verse zwarte peper en gehakte peterselie.
-Voeg 2 eetlepels boter samen met de olijfolie toe in een gietijzeren of roestvrijstalen koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de sint-jakobsschelpen aan beide kanten royaal met peper en zout en voeg ze toe aan de pan.
-Bak de sint-jakobsschelpen aan één kant 3-4 minuten tot ze een bruin korstje vormen. Als de sint-jakobsschelpen aan de pan blijven kleven, zijn ze nog niet klaar om te draaien, geef ze nog een minuut of twee.
-Draai de sint-jakobsschelpen om en laat de andere kant nog 3-4 minuten bakken tot ze bruin zijn. Schep de sint-jakobsschelpen op een bord en dek af met folie.
-Smelt de resterende 2 eetlepels boter in de pan, voeg de uien toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe, roer en kook nog een minuut en giet de witte wijn erbij
-Laat de wijn inkoken tot hij voor de helft is ingekookt (ongeveer 2 minuten), giet dan de kippenbouillon en room erbij en breng aan de kook.
-Meng de maizena en het water en giet bij de sudderende saus. Klop de saus en breng het weer aan de kook, kook 5 minuten tot de saus is ingedikt
-Voeg de spinazie en de zongedroogde tomaten toe aan de saus en roer de spinazie door de saus om te slinken. -Breng indien nodig de saus op smaak met meer zout en peper.
-Leg de sint-jakobsschelpen terug in de saus en draai ze om. Dek de pan af en laat de saus 5 minuten sudderen, verwijder dan de sint-jakobsschelpen uit de saus en leg ze afgedekt terug op het bord.
-Meng de saus met de spaghetti en voeg toe aan een serveerschaal. Leg de sint-jakobsschelpen erop of voeg ze toe aan afzonderlijke kommen bij het serveren.
-Garneer eventueel met verse zwarte peper en gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit sint-jakobsschelpenrecept is een feestelijk restaurant- waardig gerecht dat makkelijk is en super lekker !
Ingrediënten
1 kg jumbo sint-jakobsvruchten
zout en verse zwarte peper voor het kruiden van de sint-jakobsschelpen
4 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
100 g in blokjes gesneden ui
3 teentjes knoflook, gesnipperd
18 cl droge witte wijn
40 cl kippenbouillon
20 cl zware room
1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
250 g verse babyspinazie, grof gehakt
1 potje (20 cl) in plakjes gesneden zongedroogde tomaten, uitgelekt
500 g spaghetti
Verse zwarte peper en gehakte verse peterselie voor garnering
zout en verse zwarte peper voor het kruiden van de sint-jakobsschelpen
4 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
100 g in blokjes gesneden ui
3 teentjes knoflook, gesnipperd
18 cl droge witte wijn
40 cl kippenbouillon
20 cl zware room
1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
250 g verse babyspinazie, grof gehakt
1 potje (20 cl) in plakjes gesneden zongedroogde tomaten, uitgelekt
500 g spaghetti
Verse zwarte peper en gehakte verse peterselie voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493463
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
mantitlement
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht