Bereidingswijze
-Verhit 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan of vuurvaste braadpan op hoog vuur. Voeg de worstjes toe en bak tot ze gelijkmatig bruin zijn. Overbrengen op een bord.
-Voeg indien nodig de resterende olie toe aan de pan. Roer de uien, knoflook en peper erdoor en bak een paar minuten mee. Roer de chipotle pasta, gerookte paprika en tomatenpuree erdoor.
-Schenk de wijn en de bouillon erbij en voeg de gebakken bonen toe. Doe de worstjes terug in de pan, dek af met een deksel en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen.
-Voeg de tomaten toe en zet terug op het vuur om een paar minuten te laten sudderen, tot de tomaten zacht zijn, maar nog steeds hun vorm hebben.
-Serveer warm met aardappelpuree of gepofte aardappelen.
-Voeg indien nodig de resterende olie toe aan de pan. Roer de uien, knoflook en peper erdoor en bak een paar minuten mee. Roer de chipotle pasta, gerookte paprika en tomatenpuree erdoor.
-Schenk de wijn en de bouillon erbij en voeg de gebakken bonen toe. Doe de worstjes terug in de pan, dek af met een deksel en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen.
-Voeg de tomaten toe en zet terug op het vuur om een paar minuten te laten sudderen, tot de tomaten zacht zijn, maar nog steeds hun vorm hebben.
-Serveer warm met aardappelpuree of gepofte aardappelen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere eenpansschotel . Chipolata-worstjes worden vaak vergeten ten gunste van dikke gourmetworsten, maar ze zijn perfect voor dit recept omdat ze niet te veel vet afgeven. Chipotles zijn gedroogde, gerookte jalapeño pepers, en chipotle chilipasta heeft een rokerige, zoete, kruidige smaak.
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
12 chipolata worstjes
2 uien, dun gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, ontpit en in stukken van 3 cm gesneden
1 tl chipotlepasta
2 tl zoete gerookte paprikapoeder
1 el tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
1 x 400 g bakbonen uit blik
275g cherrytomaatjes
12 chipolata worstjes
2 uien, dun gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, ontpit en in stukken van 3 cm gesneden
1 tl chipotlepasta
2 tl zoete gerookte paprikapoeder
1 el tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
1 x 400 g bakbonen uit blik
275g cherrytomaatjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493455
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Mary Berry
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht