Bereidingswijze
1. Schil en hak de uien en knoflook fijn. Hak de zoete aardappel en de pastinaak grof (schil is niet nodig - de schil is waar de meeste voeding zit).
2. Doe de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg, eenmaal opgewarmd, de uien en knoflook toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren.
3. Voeg de zoete aardappel, pastinaak, zout en zwarte peper toe. Verwijder de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze erdoor (houd wat apart voor de garnering). Kook nog 5 minuten. Voeg de groentebouillon en de kastanjes toe, breng aan de kook en laat het vuur ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
4. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met meer zout en peper als je denkt dat het nodig is.
5. Snijd de gedroogde veenbessen in dunne plakjes en garneer elke portie met wat hiervan, samen met een paar van de achtergehouden tijmblaadjes.
2. Doe de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg, eenmaal opgewarmd, de uien en knoflook toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren.
3. Voeg de zoete aardappel, pastinaak, zout en zwarte peper toe. Verwijder de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze erdoor (houd wat apart voor de garnering). Kook nog 5 minuten. Voeg de groentebouillon en de kastanjes toe, breng aan de kook en laat het vuur ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
4. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met meer zout en peper als je denkt dat het nodig is.
5. Snijd de gedroogde veenbessen in dunne plakjes en garneer elke portie met wat hiervan, samen met een paar van de achtergehouden tijmblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudig en lekker soeprecept , met verwarmende kerstsmaken van pastinaak, kastanje en cranberry.
Ingrediënten
3 kleine uien
3 teentjes knoflook
1 middelgrote zoete aardappel
2 middelgrote pastinaken
2 el olie
1 ½ tl zeezout
½ tl versgemalen zwarte peper
10 takjes verse tijm
1 ½ liter groentebouillon
100 g vacuümverpakte kastanjes
Een handvol gedroogde cranberries
3 teentjes knoflook
1 middelgrote zoete aardappel
2 middelgrote pastinaken
2 el olie
1 ½ tl zeezout
½ tl versgemalen zwarte peper
10 takjes verse tijm
1 ½ liter groentebouillon
100 g vacuümverpakte kastanjes
Een handvol gedroogde cranberries
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493453
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - The Happy Pear duo
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid