Bereidingswijze
1. Doe het citroengras, de laos, de limoenblaadjes, de kip en 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen, onbedekt, of tot de kip gaar is. Verwijder met een schuimspaan, snijd het vlees in blokjes, gooi het vel en de botten weg en zet opzij.
2. Voeg de pepers toe aan de pan en breng de soep weer aan de kook. Giet de kokosmelk erbij en verwarm langzaam - je wilt dat de soep heet genoeg wordt zodat de smaken de kokosmelk kunnen trekken zonder aan de kook te komen.
3. Zeef de soep in een schone pan of terrine. Haal de chilipepers uit de zeef en snij in reepjes. Voeg de nam pla, het limoensap, de lente-uitjes, de koriander en de kip toe aan de soep en proef of de smaak goed is.
Serveer gegarneerd met de chilisnippers.
2. Voeg de pepers toe aan de pan en breng de soep weer aan de kook. Giet de kokosmelk erbij en verwarm langzaam - je wilt dat de soep heet genoeg wordt zodat de smaken de kokosmelk kunnen trekken zonder aan de kook te komen.
3. Zeef de soep in een schone pan of terrine. Haal de chilipepers uit de zeef en snij in reepjes. Voeg de nam pla, het limoensap, de lente-uitjes, de koriander en de kip toe aan de soep en proef of de smaak goed is.
Serveer gegarneerd met de chilisnippers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze makkelijke kippensoep zit boordevol geurige Thaise ingrediƫnten en is een smaaksensatie.
Ingrediƫnten
4 stengels citroengras, gekneusd en in stukken van 1 cm gesneden
200 g laos, geschild en in blokjes gesneden
5 makrut (kaffir) limoenblaadjes, gekneusd
1 kippenbil
2 kleine pepers
1 liter kokosmelk
1 el nam pla (vissaus)
sap van 3 limoenen
3 lente-uitjes, fijngesnipperd
2 el gehakte korianderblaadjes
200 g laos, geschild en in blokjes gesneden
5 makrut (kaffir) limoenblaadjes, gekneusd
1 kippenbil
2 kleine pepers
1 liter kokosmelk
1 el nam pla (vissaus)
sap van 3 limoenen
3 lente-uitjes, fijngesnipperd
2 el gehakte korianderblaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493452
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Sophie Grigson (Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht