Bullinada ( Catalaanse vissoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/13/2022 - 09:24
Bereidingswijze
-Fruit in een ruime pan de ui in de olie op laag vuur, onder af en toe roeren, gedurende 5 minuten tot hij zacht begint te worden. Voeg de gesnipperde knoflook toe en roer 2 minuten tot deze net begint te kleuren.

-Roer de saffraan erdoor en giet de visbouillon en de wijn erbij, doe dan de aardappelen, het venkelzaad en de sinaasappelschil erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat 20-25 minuten sudderen, afgedekt, tot de aardappelen zacht zijn.

-Verwijder tien minuten voordat je gaat serveren de sinaasappelschil en doe de vis erin. Kook, afgedekt, op laag vuur gedurende 4-10 minuten, afhankelijk van de vis en de dikte van de filets, tot de vis ondoorzichtig wordt en het vlees begint te schilferen als je er met een puntig mes in snijdt. Breek de filets in stukjes.

-Klop in een kan de mayonaise los met het citroensap, de geperste knoflook en een snufje chili.

-Voeg vlak voor het opdienen een of twee pollepels van de hete bouillon toe aan het mayonaisemengsel, klop het erdoor en roer het voorzichtig door de sudderende soep. Doorwarmen maar niet laten koken, anders gaat de mayonaise schiften.
-Serveer bestrooid met peterselie en geef er wat chilipeper rond voor iedereen die meer wil toevoegen.
Afbeelding
Bullinada  ( Catalaanse vissoep)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bullinada is een makkelijke en lekkere  witte vissoep, met een knoflookmayonaise.
Ingrediënten
1 grote ui, gesnipperd
2 el olijfolie
8 teentjes knoflook: 6 fijngehakt en 2 geplet
Een flinke snuf saffraandraadjes
2 liter visbouillon
100 ml droge witte wijn
800 g nieuwe aardappelen, geschild en in plakken van 1,5 cm gesneden
1 tl venkelzaad
reepjes schil van "sinaasappel"
800 g visfilets zonder vel, zoals heek of zeeduivel
200ml goede kwaliteit mayonaise
sap van ½ citroen
Lekker snufje chilipeper, plus extra om te serveren
4 el gehakte bladpeterselie
zout en zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493451
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Claudia Roden
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester