Bereidingswijze
Snijd de champignons in plakjes. Bak ze aan in een scheutje olijfolie samen met een takje tijm , een takje rozemarijn en de teentjes knoflook. Kruid met voldoende zout.
Bak de spekreepjes met de sjalot krokant in een steelpannetje zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Haal de tijm en de rozemarijn uit de pan van de champignons. Bevochtig de champignons vervolgens met de room en de kippenbouillon. Breng aan de kook.
Mix de champignonsoep glad.
Schenk de champignonsoep in een soepkommetje. Bestrooi met de krokante spekblokjes , fijngehakte peterselie en enkele plakjes rauwe champignon.
Bak de spekreepjes met de sjalot krokant in een steelpannetje zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Haal de tijm en de rozemarijn uit de pan van de champignons. Bevochtig de champignons vervolgens met de room en de kippenbouillon. Breng aan de kook.
Mix de champignonsoep glad.
Schenk de champignonsoep in een soepkommetje. Bestrooi met de krokante spekblokjes , fijngehakte peterselie en enkele plakjes rauwe champignon.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van Roger van Damme , zoals gezien in Soep!
Ingrediƫnten
1/2 kg Parijse champignons
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 teentjes knoflook , in stukjes
10 dunnen plakjes gerookt spek , in reepjes
1 sjalot , fijngesnipperd
400 ml room
250 ml kippenbouillon
1 el fijngehakte peterselie
olijfolie
zout
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 teentjes knoflook , in stukjes
10 dunnen plakjes gerookt spek , in reepjes
1 sjalot , fijngesnipperd
400 ml room
250 ml kippenbouillon
1 el fijngehakte peterselie
olijfolie
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
steelpannetje
soep pot
mixer
soep pot
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493446
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht