Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de venkel , snij de harde kern onderaan weg en snij ze dan in reepjes.
Blancheer de venkelreepjes 4 - 5 minuten beetgaar in licht gezouten water.
Laat de venkelreepjes uitlekken en schep ze daarna over in een ovenschaal.
Kruid de lottefilets en schik ze in de ovenschaal bovenop de venkel.
Bestrooi ze met dillezaadjes en giet er de room en de visfond bij.
Dek af en zet 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en serveer met gegratineerde aardappelpuree.
Was de venkel , snij de harde kern onderaan weg en snij ze dan in reepjes.
Blancheer de venkelreepjes 4 - 5 minuten beetgaar in licht gezouten water.
Laat de venkelreepjes uitlekken en schep ze daarna over in een ovenschaal.
Kruid de lottefilets en schik ze in de ovenschaal bovenop de venkel.
Bestrooi ze met dillezaadjes en giet er de room en de visfond bij.
Dek af en zet 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en serveer met gegratineerde aardappelpuree.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lotte oftewel zeeduivel was de vis van het jaar in 2018 en is ook één van de lekkerste vissoorten.
Ingrediënten
4 lottefilets van ongeveer 250 g
1 grote venkel
100 ml visfond
50 ml vloeibare room
1 tl dillezaadjes
peper en zout
1 grote venkel
100 ml visfond
50 ml vloeibare room
1 tl dillezaadjes
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
ovenschotel
ovenschotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493444
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht