Bereidingswijze
MAAK EERST DE BALLETJES.
Week daarvoor het brood in wat water en knijp het vervolgens goed uit. Meng de 2 soorten gehakt met het geweekte brood , een klein stukje van de ui , knoflook en de paprika , dat allemaal heel fijn gesnipperd is. Snij de steeltjes van de bladpeterselie en snipper die ook fijn. Breng dit gemengde geheel op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout..
Draai er balletjes van gelijke grootte van . Verhit de margarine en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de rest van de ui, paprika en knoflook ( rode peper) enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg paprikapoeder en de stukjes gepelde tomaten toe en roer alles door. Laat dit geheel op een zacht vuurtje 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de macaroni volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Voeg de witte kool toe en laat enkele minuten mee pruttelen. Snipper de blaadjes van de peterselie klein en voeg toe. Lekker smullen.
Week daarvoor het brood in wat water en knijp het vervolgens goed uit. Meng de 2 soorten gehakt met het geweekte brood , een klein stukje van de ui , knoflook en de paprika , dat allemaal heel fijn gesnipperd is. Snij de steeltjes van de bladpeterselie en snipper die ook fijn. Breng dit gemengde geheel op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout..
Draai er balletjes van gelijke grootte van . Verhit de margarine en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de rest van de ui, paprika en knoflook ( rode peper) enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg paprikapoeder en de stukjes gepelde tomaten toe en roer alles door. Laat dit geheel op een zacht vuurtje 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de macaroni volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Voeg de witte kool toe en laat enkele minuten mee pruttelen. Snipper de blaadjes van de peterselie klein en voeg toe. Lekker smullen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze snelle goulash variant gemaakt met gehaktballetjes in plaats van suddervlees staat in no time op tafel. Smaakvol en gezond met voldoende groente. Ik had geen scherp paprikapoeder en heb een halve rode peper ( die ik nog had liggen) ervoor in de plaats fijngesnipperd gebruikt . Verder mild paprikapoeder naar smaak toegevoegd. Een heerlijke dagelijke maaltijd, snel en gemakkelijk gemaakt.
Ingrediënten
100 gr rundergehakt
75 gram h.o.h gehakt
sneetje bruinbrood zonder korst geweekt in water
1 blik gepelde tomaten ( tomaten in stukjes gesneden)
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika in stukjes gesneden
1 scheutje vloeibare margarine.
5 takjes bladpeterselie
150 gram witte kool fijn gesneden of geschaafd.
120 gram macaroni
3 tl scherp paprikapoeder ( 1/2 rode peper fijngehakt)
75 gram h.o.h gehakt
sneetje bruinbrood zonder korst geweekt in water
1 blik gepelde tomaten ( tomaten in stukjes gesneden)
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika in stukjes gesneden
1 scheutje vloeibare margarine.
5 takjes bladpeterselie
150 gram witte kool fijn gesneden of geschaafd.
120 gram macaroni
3 tl scherp paprikapoeder ( 1/2 rode peper fijngehakt)
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes hapjespan of wok
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493439
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Voedingscentrum met eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht