Scampi - potje met verfijnde kruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/12/2022 - 15:50
Bereidingswijze
Pel de scampi's , maar laat de staarten er nog aan en houd de pantsers en koppen apart die hebt je nodig voor de fumet.
Bak de pantsers en de koppen gedurende 1 minuut in de hete olijfolie en overgiet ze dan met het water en de wijn , voeg er dan de geperste knoflook , tijm , laurier en de geplette peperbollen er ook aan toe en laat ze 5 minuten stoven , af en toe in roeren.
Giet de fond door een zeef in een andere pot en kruid naar smaak met zout en peper.
Bak de scampitaarten in de boter in de stoofpot van de fond 1 minuu.
Giet de fond over de scampi's en voeg er de vers gehakte tuinkruiden aan toe en laat ongeveer 2 minuten doorkoken.
Serveer met stokbrood met kruidenboter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke scampi-potje met verse tuinkruinden. 
Ingrediënten
1 kg ongepelde scampi's
2 el geklaarde boter
kervel , peterselie , dragon en basilicum , van elk 1 el gehakt
Voor de fumet :
de scampipanters
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 geplette peperbollen
1/2 dl water
1/2 dl droge witte wijn
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493438
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003