Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C. Boter of nevel de bakvorm.
Maak het deeg:
-Meng bloem, bakpoeder en zout in een grote kom, totdat het mengsel op grove kruimels lijkt.
-Roer er voldoende water door om de droge ingrediënten naar binnen te trekken en een stevig deeg te vormen.
-Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol met een tot een rechthoek van 30 x 38 cm
-Verdeel de boter gelijkmatig over de bovenkant.
-Klop de bruine suiker, kaneel en nootmuskaat in een kleine kom door elkaar en strooi gelijkmatig over de boter.
-Begin met een kort uiteinde en rol het deeg stevig op tot een blok. Gebruik een scherp mes om de stam kruiselings in 12 gelijke rondes te snijden. Leg de rondjes, met de spiraal naar boven, in een enkele laag in de voorbereide pan.
Maak de saus:
-Breng de melk, kristalsuiker en vanille aan de kook op middelhoog vuur in een kleine steelpan, roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en roer de vanille erdoor. Giet gelijkmatig over de pinwheels. Ze zullen bijna onder staan.
-Bak 40 tot 45 minuten of tot de broodjes stevig en goudbruin zijn aan de bovenkant. Laat 15 minuten staan alvorens warm te serveren.
Maak het deeg:
-Meng bloem, bakpoeder en zout in een grote kom, totdat het mengsel op grove kruimels lijkt.
-Roer er voldoende water door om de droge ingrediënten naar binnen te trekken en een stevig deeg te vormen.
-Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol met een tot een rechthoek van 30 x 38 cm
-Verdeel de boter gelijkmatig over de bovenkant.
-Klop de bruine suiker, kaneel en nootmuskaat in een kleine kom door elkaar en strooi gelijkmatig over de boter.
-Begin met een kort uiteinde en rol het deeg stevig op tot een blok. Gebruik een scherp mes om de stam kruiselings in 12 gelijke rondes te snijden. Leg de rondjes, met de spiraal naar boven, in een enkele laag in de voorbereide pan.
Maak de saus:
-Breng de melk, kristalsuiker en vanille aan de kook op middelhoog vuur in een kleine steelpan, roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en roer de vanille erdoor. Giet gelijkmatig over de pinwheels. Ze zullen bijna onder staan.
-Bak 40 tot 45 minuten of tot de broodjes stevig en goudbruin zijn aan de bovenkant. Laat 15 minuten staan alvorens warm te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
De oorsprong van het gerecht is een beetje wazig, sommige mensen wijzen het op het noorden van Mississippi en Memphis. Het is misschien niet eens zo bekend buiten die bepaalde hoek van het zuiden, maar we hebben het gevoel dat als anderen dit recept proberen, het zal verschijnen op meer potlucks en feesttafels in alle staten.
Ingrediënten
Voor het deeg:
600 g bloem
4 theel. bakpoeder
¾ theelepel. zout
6 eetl. plantaardig bakvet, op kamertemperatuur
30 cl ijskoud water
Voor de vulling:
100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
6 eetl. donkerbruine suiker
1 theelepel. gemalen kaneel
¼ theelepel. gemalen nootmuskaat
Voor de saus:
1/2 L volle melk
230 g kristalsuiker
1 theelepel. vanille-extract
600 g bloem
4 theel. bakpoeder
¾ theelepel. zout
6 eetl. plantaardig bakvet, op kamertemperatuur
30 cl ijskoud water
Voor de vulling:
100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
6 eetl. donkerbruine suiker
1 theelepel. gemalen kaneel
¼ theelepel. gemalen nootmuskaat
Voor de saus:
1/2 L volle melk
230 g kristalsuiker
1 theelepel. vanille-extract
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm van circa 23 cm x 33 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493436
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Southern Living -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch