Bereidingswijze
1. Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing
2. Verhit intussen de olie in de koekenpan en bak hierin de uien circa 5 minuten op middelhoge stand.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
3. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak 2 minuten.
4. Meng intussen de bosui met de roomkaas, room en nootmuskaat tot een glad mengsel.
5. Voeg de gnocchi en het roommengsel toe aan de ovenbestendige koekenpan of gebruik een ovenschaal en meng goed.
6. Bestrooi met de kaas en bak circa 15 minuten in de oven.
2. Verhit intussen de olie in de koekenpan en bak hierin de uien circa 5 minuten op middelhoge stand.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
3. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak 2 minuten.
4. Meng intussen de bosui met de roomkaas, room en nootmuskaat tot een glad mengsel.
5. Voeg de gnocchi en het roommengsel toe aan de ovenbestendige koekenpan of gebruik een ovenschaal en meng goed.
6. Bestrooi met de kaas en bak circa 15 minuten in de oven.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, het staat snel in de oven en het is ook niet moeilijk om te maken: een gnocchi ovenschotel. Lekker met spinazie, roomkaas en bosui!
Ingrediënten
600 gram gnocchi
2 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geperst)
400 gram spinazie (panklaar)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
200 gram roomkaas
200 milliliter room
0.5 theelepel nootmuskaat
150 gram kaas (geraspt)
Voor 5 grote eters verdubbel ik altijd de ingrediënten.
2 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geperst)
400 gram spinazie (panklaar)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
200 gram roomkaas
200 milliliter room
0.5 theelepel nootmuskaat
150 gram kaas (geraspt)
Voor 5 grote eters verdubbel ik altijd de ingrediënten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493433
Homepage ID
998355
Teller
0
Bron
Https://www.boodschappen.nl/recept/groene-gnocchi-schotel/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch