Bereidingswijze
Meng de 2 soorten gehakt en draai er balletjes van ter grootte van een knikker. Breng water aan de kook met een half runderbouillonblokje en kook ze in enkele minuten gaar. Giet af en zet apart.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met de peper ringetjes enkele minuten. Voeg vervolgens de stukjes tomaten en alle kruiden met laurier en limoenblaadjes toe. Laat even pruttelen. Voeg het water toe en verkruimel er de groentebouillonblokjes over. Breng aan de kook en voeg de boontjes, 2 soorten paprika en de courgette toe. Breng de soep opnieuw aan de kook . Voeg dan de gehaktballetjes toe en laat afgedekt 7 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst in de rest van het bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Serveer de soep met de rijst .
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met de peper ringetjes enkele minuten. Voeg vervolgens de stukjes tomaten en alle kruiden met laurier en limoenblaadjes toe. Laat even pruttelen. Voeg het water toe en verkruimel er de groentebouillonblokjes over. Breng aan de kook en voeg de boontjes, 2 soorten paprika en de courgette toe. Breng de soep opnieuw aan de kook . Voeg dan de gehaktballetjes toe en laat afgedekt 7 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst in de rest van het bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Serveer de soep met de rijst .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is ontstaan na een lange wandeling door kou met een beetje nattigheid. Bovendien lag er nog een courgette en wat sperzieboontjes die verwerkt moesten worden. Dat resulteerde in een gezonde en slanke maaltijdsoep met wat verwarmende pit . Een soep op basis van tomaat , diverse groente , op smaak gebracht met rode peper, oregano, pikant paprikapoeder, laurier , zwarte peper en limoenblaadjes.
Ingrediënten
2 grote uien gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad in ringetjes
1 kleine courgette gewassen en in reepjes
1 rode paprika schoon in reepjes
1 gele paprika schoon in reepjes
100 gram sperzieboontjes schoon en gehalveerd
1 laurierblad
2 limoenblaadjes
1 el oregano
2 tl pikant paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
2 blokken groentebouillon met minder zout
1 blok runderbouillon minder zout
1 blik gepelde tomaten ( de tomaten in stukjes)
2 -3 el olijfolie
eventueel zout naar smaak
1250 ml water
VOOR EXTRA VULLING
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
150 gram rijst
1/2 rode peper zonder zaad in ringetjes
1 kleine courgette gewassen en in reepjes
1 rode paprika schoon in reepjes
1 gele paprika schoon in reepjes
100 gram sperzieboontjes schoon en gehalveerd
1 laurierblad
2 limoenblaadjes
1 el oregano
2 tl pikant paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
2 blokken groentebouillon met minder zout
1 blok runderbouillon minder zout
1 blik gepelde tomaten ( de tomaten in stukjes)
2 -3 el olijfolie
eventueel zout naar smaak
1250 ml water
VOOR EXTRA VULLING
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
150 gram rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, soeppan
Leuke tips
Ook heerlijk zonder gehaktballetjes voor eventuele vegetariërs. Of gebruik vega balletjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493430
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht