Bouillabaisse de Poulet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/10/2022 - 08:30
Bereidingswijze
Bouillabaisse :
-Verhit olijfolie in een stevige pot op middelhoog vuur. Kruid de kip royaal met zout en zwarte peper. Plaats in de hete olie, zet het vuur laag tot medium en bruin goed aan de huidzijde, ongeveer 6-7 minuten. Overbrengen op een bord.
-Voeg de ui, bleekselderij en venkel toe aan de olie (voeg meer toe indien nodig) en bak 8-10 minuten of tot ze heel zacht zijn. Voeg de tomaten en knoflook toe en bak 2 minuten.
-Voeg de wijn, kippenbouillon, laurierblaadjes, tijm, saffraan, sinaasappelschil en gemalen rode pepervlokken toe. Aan de kook brengen.
-Doe de kip terug in de bouillon. Dek af en kook 25-30 minuten of tot de kip goed gaar is . (Kip moet gemakkelijk van het bot kunnen worden verwijderd.)
-Voeg de aardappelen toe en kook nog 10 minuten zachtjes of tot de aardappelen gaar zijn.
-Verwijder met een vork het vel en snijd de kip in grote stukken. Plaats terug in bouillon. Voeg gehakte verse peterselie toe.

ROUILLE:
-Doe de saffraandraadjes in een kleine kom.
-Verwijder 2 eetlepels van het hete kookvocht en laat de saffraan wat zachter worden.
-Voeg de overige ingrediënten toe en klop tot een gladde massa.

Serveer in ondiepe kommen met knapperig brood, gegarneerd met een klodder rouille.
Afbeelding
Bouillabaisse de Poulet
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chicken Bouillabaisse is een Frans-geïnspireerde rustieke kipstoofpot die weelderig en luxueus en elegant genoeg is om aan de gasten te serveren!
Ingrediënten
Bouillabaisse :
â–¢ 2 eetlepels olijfolie
â–¢ Zout en versgemalen zwarte peper
â–¢ 2 grote gespleten kipfilets - op het bot, met het vel
â–¢ 1 middelgrote ui - fijngesnipperd
â–¢ 3 stengels bleekselderij - fijngesneden
â–¢ 1 kleine venkelknol - fijngesneden
â–¢ 4 middelgrote tomaten - zonder zaadjes en in stukjes -OF– 1 blik kleine tomatenblokjes
â–¢ 4 teentjes knoflook - gesnipperd
â–¢ 24 cl droge witte wijn
â–¢ 1/2 liter kippenbouillon
â–¢ 2 laurierblaadjes
â–¢ 2 takjes verse tijm
â–¢ 1 snufje saffraandraadjes
â–¢ 1 stuk sinaasappelschil
â–¢ 1 theelepel gemalen rode pepervlokken - of naar smaak
â–¢ 8 baby Yukon Gold-aardappels - in plakjes van 2 cm dik
â–¢ Gehakte verse peterselie - voor garnering
Rouille :
â–¢ 1 snufje saffraandraadjes
â–¢ 2 eetlepels heet kookvocht uit pan
â–¢ 2 teentjes knoflook - fijngehakt
â–¢ 24 cl mayonaise
â–¢ ½ theelepel paprikapoeder
â–¢ Cayennepeper - naar smaak
â–¢ Zout - naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493429
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = carol
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester