Bereidingswijze
bouillon :
-Als de schelpen nog niet gaar zijn, breek ze dan in kleinere stukken , een beetje olijfolie erop druppelen en ze in een oven van 180°C roosteren tot ze geurig worden en net bruin beginnen te worden. Dit kan ongeveer 30 minuten duren.
-Plaats in een grote soeppan de schelpen, de grof gesneden ui, stengels bleekselderij, prei en wortel. Bedek alle ingrediënten met voldoende water zodat de schelpen volledig ondergedompeld zijn. Kook de bouillon 3 tot 4 uur op laag vuur .
-Zeef de bouillon, gooi alle vaste stoffen weg. Doe de bouillon terug in een pan en reduceer tot de helft door het vuur hoger te zetten tot de bouillon net begint te koken.
Bisque :
-Doe 2 eetlepels boter in een pan van 2 liter met de sjalotten en bleekselderij. Fruit tot de sjalotten en bleekselderij zacht zijn.
-Voeg 2 eetlepels bloem toe en kook tot de roux geurig wordt.
-Zeevruchtenbouillon en sherry toevoegen.
-Roer tot de soep dik wordt. Voeg room toe en verwarm door.
-Wil je een smeuïge bisque, verwerk de soep dan met een keukenmachine of een staafmixer en zeef de soep met een fijne zeef. Doe de soep terug in de pan.
-Voeg eventueel gekookte krab toe.
Serveer onmiddellijk.
-Als de schelpen nog niet gaar zijn, breek ze dan in kleinere stukken , een beetje olijfolie erop druppelen en ze in een oven van 180°C roosteren tot ze geurig worden en net bruin beginnen te worden. Dit kan ongeveer 30 minuten duren.
-Plaats in een grote soeppan de schelpen, de grof gesneden ui, stengels bleekselderij, prei en wortel. Bedek alle ingrediënten met voldoende water zodat de schelpen volledig ondergedompeld zijn. Kook de bouillon 3 tot 4 uur op laag vuur .
-Zeef de bouillon, gooi alle vaste stoffen weg. Doe de bouillon terug in een pan en reduceer tot de helft door het vuur hoger te zetten tot de bouillon net begint te koken.
Bisque :
-Doe 2 eetlepels boter in een pan van 2 liter met de sjalotten en bleekselderij. Fruit tot de sjalotten en bleekselderij zacht zijn.
-Voeg 2 eetlepels bloem toe en kook tot de roux geurig wordt.
-Zeevruchtenbouillon en sherry toevoegen.
-Roer tot de soep dik wordt. Voeg room toe en verwarm door.
-Wil je een smeuïge bisque, verwerk de soep dan met een keukenmachine of een staafmixer en zeef de soep met een fijne zeef. Doe de soep terug in de pan.
-Voeg eventueel gekookte krab toe.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krab Bisque wordt in veel goede restaurants geserveerd. Je kunt deze romige en rijke soep thuis maken, het is gemakkelijk om dit feestelijk recept te bereiden. Door zelf bouillon te trekken staat deze wel circa 3 à 4 uur op een laag vuur !
Ingrediënten
voor de bouillon :
500 g krabschelpen
100 g grof gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
1 prei (alleen het witte gedeelte) gesneden
2 middelgrote wortelen geschild en in drieën gesneden
Bisque :
2 eetlepels boter
2 eetlepels gesnipperde sjalotten
2 eetlepels gehakte bleekselderij
2 eetlepels bloem
40 cl bouillon
12 cl droge sherry
24 cl zware room
100 g krabvlees ( garnering)
500 g krabschelpen
100 g grof gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
1 prei (alleen het witte gedeelte) gesneden
2 middelgrote wortelen geschild en in drieën gesneden
Bisque :
2 eetlepels boter
2 eetlepels gesnipperde sjalotten
2 eetlepels gehakte bleekselderij
2 eetlepels bloem
40 cl bouillon
12 cl droge sherry
24 cl zware room
100 g krabvlees ( garnering)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493421
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Stephanie Manley
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid