Bereidingswijze
Dep de blokjes vis met keukenpapier goed droog. Meng de bloem met de viskruiden in een kom. Voeg de visblokjes toe. Meng ze door de bloem, zodat ze voorzien raken van een dun laagje bloem met kruiden.
Kook de rijst gaar in water met een kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.
Verwarm 2 el olie in een wok en bak de visblokjes in porties om en om bruin. Haal de vis uit de wok en zet ze even apart. Roer de aanbaksels los. Voeg de rest van de olie toe en bak de champignons op hoog vuur circa 4 minuten of totdat ze vocht afgeven. Kruid met peper en zout. Voeg de vis en de bosui toe en bak nog een minuut. Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden en serveer de vis op de rijst.
Kook de rijst gaar in water met een kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.
Verwarm 2 el olie in een wok en bak de visblokjes in porties om en om bruin. Haal de vis uit de wok en zet ze even apart. Roer de aanbaksels los. Voeg de rest van de olie toe en bak de champignons op hoog vuur circa 4 minuten of totdat ze vocht afgeven. Kruid met peper en zout. Voeg de vis en de bosui toe en bak nog een minuut. Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden en serveer de vis op de rijst.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel en lekker wokgerecht op basis van 3 soorten vis. Met champignons en bosui. Slank met slechts 475 kcal.
Ik gebruikte mijn zelf gemaakte viskruiden volgens onderstaand recept.
zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond
Ik gebruikte mijn zelf gemaakte viskruiden volgens onderstaand recept.
zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond
Ingrediënten
120 gram witte rijst
1 bouillonblokje kip met minder zout.
350 gram visfilets (in kleine blokjes, naar keuze)
½ eetlepel viskruiden
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
250 gram champignons schoongeveegd en gehalveerd
½ bosje lente-/bosui in schuine stukjes van circa 1 cm of 1 dunne prei in ringetjes
1 bouillonblokje kip met minder zout.
350 gram visfilets (in kleine blokjes, naar keuze)
½ eetlepel viskruiden
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
250 gram champignons schoongeveegd en gehalveerd
½ bosje lente-/bosui in schuine stukjes van circa 1 cm of 1 dunne prei in ringetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, pan, snijplank mes en kom
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493417
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het zuiden eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht