Bereidingswijze
-Doe de ingrediënten in een pot
-Giet de kippenbouillon in een grote soeppan. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, in blokjes gesneden tomaten en hun vocht, gehakte kool, in blokjes gesneden rapen, in blokjes gesneden wortel, in blokjes gesneden uien, gehakte knoflook en het hammetjet toe.
-Plaats de steen in de soep.
-Breng de soep aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 2 uur zonder deksel sudderen. Roer de soep af en toe door tijdens het sudderen.
--Schep het hammetje uit de soep en leg deze op een snijplank. Verwijder de huid en gooi weg. Verwijder het vlees en gebruik een scherp mes om het in blokjes te snijden. Voeg het in blokjes gesneden vlees weer toe aan de soep, gooi het bot weg.
- Kruid en serveer
-Proef de soep; het zal wat zout zijn van de bouillon en de ham spronggewricht, maar je kunt meer toevoegen als het wat nodig heeft, samen met zwarte peper naar smaak.
- Haal de steen uit de soep. (Je kunt de steen wassen en bewaren voor de volgende keer.)
-Serveer de soep terwijl deze heet is.
-Giet de kippenbouillon in een grote soeppan. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, in blokjes gesneden tomaten en hun vocht, gehakte kool, in blokjes gesneden rapen, in blokjes gesneden wortel, in blokjes gesneden uien, gehakte knoflook en het hammetjet toe.
-Plaats de steen in de soep.
-Breng de soep aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 2 uur zonder deksel sudderen. Roer de soep af en toe door tijdens het sudderen.
--Schep het hammetje uit de soep en leg deze op een snijplank. Verwijder de huid en gooi weg. Verwijder het vlees en gebruik een scherp mes om het in blokjes te snijden. Voeg het in blokjes gesneden vlees weer toe aan de soep, gooi het bot weg.
- Kruid en serveer
-Proef de soep; het zal wat zout zijn van de bouillon en de ham spronggewricht, maar je kunt meer toevoegen als het wat nodig heeft, samen met zwarte peper naar smaak.
- Haal de steen uit de soep. (Je kunt de steen wassen en bewaren voor de volgende keer.)
-Serveer de soep terwijl deze heet is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Amerikaanse 'Stone Soup' is een eenvoudige maaltijd-groentesoep die erg lekker is. Het recept is van Dolly Parton (countryzangeres). De soep heeft een heerlijke, hartige smaak met een vleugje rokerigheid van het ham spronggewricht. De groenten zijn zacht en maken de soep echt dik en stevig.
Natuurlijk, zoals de legende zegt, is het die zorgvuldig gekozen steen die de soep de meeste smaak geeft!
Natuurlijk, zoals de legende zegt, is het die zorgvuldig gekozen steen die de soep de meeste smaak geeft!
Ingrediënten
2 liter zoutarme kippenbouillon
500 g aardappelen, geschrobd, geschild en in blokjes gesneden
2 blikken in blokjes gesneden tomaten
1 kleine kool, grof gesneden
500 g rapen, geschild en in blokjes gesneden
2 grote wortelen, geschild en in blokjes gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 gerookte hammetje met been
1 zeer schone steen
Zout en peper
500 g aardappelen, geschrobd, geschild en in blokjes gesneden
2 blikken in blokjes gesneden tomaten
1 kleine kool, grof gesneden
500 g rapen, geschild en in blokjes gesneden
2 grote wortelen, geschild en in blokjes gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 gerookte hammetje met been
1 zeer schone steen
Zout en peper
Leuke tips
Wat is het verhaal achter Stone Soup ? Wat is steensoep?
Er zijn veel kinderboeken over steensoep, waaronder de klassieke Stone Soup van Ann McGovern. Dit verhaal is gebaseerd op een volksverhaal dat eeuwen teruggaat. Het vertelt over een hongerige reiziger die dorpelingen ervan overtuigt dat hij een heerlijke soep kan maken met alleen kokend water en een steen. Beetje bij beetje bieden de nieuwsgierige dorpelingen aan om bij te dragen - een raap hier, een aardappel daar - totdat er eindelijk een grote pot stevige soep is die iedereen kan delen. En uiteindelijk geloven de dorpelingen dat een magische steen de heerlijke soep heeft gemaakt.
Er zijn veel kinderboeken over steensoep, waaronder de klassieke Stone Soup van Ann McGovern. Dit verhaal is gebaseerd op een volksverhaal dat eeuwen teruggaat. Het vertelt over een hongerige reiziger die dorpelingen ervan overtuigt dat hij een heerlijke soep kan maken met alleen kokend water en een steen. Beetje bij beetje bieden de nieuwsgierige dorpelingen aan om bij te dragen - een raap hier, een aardappel daar - totdat er eindelijk een grote pot stevige soep is die iedereen kan delen. En uiteindelijk geloven de dorpelingen dat een magische steen de heerlijke soep heeft gemaakt.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493414
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht