Bereidingswijze
-Smelt boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor tot het gemengd is;
-Klop geleidelijk het bier erdoor tot het glad is.
-Klop de bouillon, Worcestershire-saus, mosterd, zout, peper en cayennepeper erdoor.
-Breng aan de kook, onder voortdurend roeren; kook en roer tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Verminder hitte.
-Roer geleidelijk de kaas erdoor tot hij gesmolten is.
Serveer de soep en bestrooi eventueel met verkruimeld spek en geraspte kaas.
-Klop geleidelijk het bier erdoor tot het glad is.
-Klop de bouillon, Worcestershire-saus, mosterd, zout, peper en cayennepeper erdoor.
-Breng aan de kook, onder voortdurend roeren; kook en roer tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Verminder hitte.
-Roer geleidelijk de kaas erdoor tot hij gesmolten is.
Serveer de soep en bestrooi eventueel met verkruimeld spek en geraspte kaas.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je kan deze lekkere soep serveren in uitgehold brood of gewoon in een bord. Het is ook erg lekker met plakjes gekookte braadworst of stukjes Poolse worst erin geroerd.
Ingrediënten
150 g boter, in blokjes
150 g bloem voor alle doeleinden
36 cl pils bier
1 liter kippen- of groentebouillon
2 theelepels Worcestershiresaus
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel cayennepeper
250 g geraspte cheddarkaas
Optioneel: verkruimeld spek en extra geraspte cheddarkaas
150 g bloem voor alle doeleinden
36 cl pils bier
1 liter kippen- of groentebouillon
2 theelepels Worcestershiresaus
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel cayennepeper
250 g geraspte cheddarkaas
Optioneel: verkruimeld spek en extra geraspte cheddarkaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493411
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Paula Zsiray
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht