Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/07/2022 - 19:21
Bereidingswijze

Pureer ui, knoflook, gember, sambal, ketjap, azijn, suiker en kurkuma met een blender tot een dikke pasta.

Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de boemboe toe en fruit even aan , zodat alle geuren vrijkomen.

Controleer ( ook de makreelfilet) op graatjes en pluk de makreel in stukjes. Voeg de stukjes makreel toe aan de boemboe in de pan. Voeg de limoenblaadjes toe, roer alles voorzichtig om en laat op een zacht vuurtje 10 minuutjes garen. Verwijder de limoenblaadjes. Proef even en voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe.

Ondertussen staat je oven voorverwarmd op de temperatuur, die op de verpakking van de afbakbroodjes staat vermeld.

Bak de broodjes volgens voorschrift af.

Halveer de broodjes en beleg ze met het makreelmengsel. Garneer ze met royaal met rode ui/ komkommer zuur en smullen maar.


Afbeelding
Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.
Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.
Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.
Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.
Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit broodje stond voor vandaag op mijn menu lijstje. Daarvoor maakte ik verleden week al 2 potjes met zoet/zuur. Pittig en zoet/zuur combineert geweldig.
 zuurgoed-van-komkommer-rode-ui-en-warme-kruiden



 
Ingrediënten
1 gerookte makreel schoongemaakt
of 2 grote gerookte makreelfilets

4 tarwe afbakbroodjes naar keuze
2 el zonnebloemolie

VOOR DE BOEMBOE

1 ui in stukken
1 teen knoflook in stukjes
3 cm verse gember geschild in stukjes
1 el sambal naar keuze( ik had badjak)
1 el ketjap manis
1 tl azijn
1 tl suiker
3 limoen blaadjes
2 tl kurkuma
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, pan snijplank en mes
Leuke tips
Met soep vooraf en een toetje na een volwaardig hoofdgerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493410
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47