Cubaanse Stoofpot van Ossenstaart ( Rabo Encendido)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/07/2022 - 11:04
Bereidingswijze
-De dag ervoor de ossenstaart stukken rijkelijk met zout en zwarte peper bestrooien en 1 nacht in de koelkast bewaren. Laat het vlees de volgende dag ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen voordat u het dichtschroeit.
-Verwarm de oven voor op 170°C° en plaats het rek in de middelste positie.
-Verhit een gietijzeren braadpan of een brede pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg genoeg olie toe om de bodem van de braadpan te bedekken.
-Zet het vuur laag tot middelhoog en schroei alle kanten van de ossenstaartjes dicht zonder de braadpan te vol te maken. U zult in meerdere keren moeten werken, ongeveer 10 minuten per bak. Doe alle ossenstaartjes in een kom en zet apart.
-Fruit de in blokjes gesneden ui, groene paprika en wortel tot de ui glazig is. Voeg knoflook toe en bak twee minuten mee. Voeg zout, zwarte peper, gemalen komijn en gemalen oregano toe. Roer om tot de geur vrij komt Dit duurt duurt ongeveer 8-10 minuten.
-Voeg een blikje tomatensaus, rode wijn, bier, in blokjes gesneden geroosterde rode paprika, Spaanse olijven met sap, Sazon Goya met Azafran kruidenpakket en laurierblaadjes toe. Roer goed om
-Doe de ossenstaart terug in de braadpan en dek af met deksel. Zet in de voorverwarmde oven en bak 4 uur.
-Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten.
-Leg de ossenstaart op een schaal en zet opzij terwijl je met een pollepel het vet uit de braadpan schept. Doe de ossenstaart terug in de braadpan en bestrooi met peterselie.
Afbeelding
Cubaanse Stoofpot van Ossenstaart  ( Rabo Encendido)
Cubaanse Stoofpot van Ossenstaart  ( Rabo Encendido)
Cubaanse Stoofpot van Ossenstaart  ( Rabo Encendido)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een traditionele Cubaanse ossenstaartstoofpot die langzaam wordt gegaard in wijn en bier tot het vlees mals van het bot valt. Traditioneel geserveerd met witte rijst en bakbananen. Je kunt het ook serveren over aardappelpuree of puree van malanga.
Ingrediënten
2 kg runderossenstaarten, in stukken en gekruid met zout en zwarte peper
extra vierge olijfolie om de bodem van de braadpan te bedekken
1 grote gele ui, fijngesnipperd
1 grote groene paprika, fijngesneden
4 wortelen, in plakjes
6 teentjes knoflook, gepureerd
1 ¼ theelepel zout
¾ theelepel gemalen zwarte peper
¾ theelepel gemalen komijn
¾ theelepel gemalen oregano
1 blik tomatensaus, geen zout toegevoegd
1 fles van 750 ml Spaanse rode wijn, zoals Rioja of Tempranillo, kies er een die je zou drinken, maar niet overdreven duur
18 cl pils bier
1 blik geroosterde rode paprika's in sap, in blokjes gesneden ook bekend als pimentos morrones
handvol Spaanse olijven plus 2 eetlepels sap
1 pakje Sazon Goya met Azafran (zie foto-verkrijgbaar AH)) + ½ tl gemalen kurkuma en knoflookpoeder & gemalen komijn
3 laurierblaadjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493404
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid