De perfecte hamburger met verse saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/06/2022 - 18:10
Bereidingswijze
Snipper de ui fijn en meng samen met het rundergehakt , ei en paneermeel tot een mooie bol. Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. duw ze plat tot een mooie hamburger.
Maak de saus :
Snipper de ui fijn en snijd de augurk in kleine stukjes. Meng de ketchup met de mayonaise , stukjes augurk , ui en mosterd tot een saus.
Maak de hamburgers :
Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met de Provençaalse kruiden en grill ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Grill ook het spek kort.
Wrijf de gehalveerde broodjes in met met olijfolie en grill die ook kort (30 sec.) op de grill. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.
Stel de hamburger samen :
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bedek met een blaadje sla , stukjes tomaat , een lepel saus , de hamburger , een sneetje spek dat kort aangebakken is.
Serveer met frietjes en de resterende saus.
Afbeelding
De perfecte hamburger met verse saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witblauw rundvlees is vlees van hoge kwaliteit waar je de lekkerste hamburgers mee maakt.
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
2 el paneermeel
4 ronde broodjes
4 klontjes kruidenboter
olie
Provençaalse kruiden
olijfolie
1 kg frieten
Voor de garnering :
4 sneetjes ontbijtspek
8 zongedroogde tomaten
4 blaadjes krulsla
Voor de saus :
1 ui
1 tl mosterd
3 el ketchup
3 el mayonaise
1 augurk
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
sauspannetje
grill
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493402
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003