Bereidingswijze
Steak :
- kruid de steaks aan elke kant met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder.
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg eetl. van olijfolie. Zodra de olie heet is, voeg je de steaks toe aan de pan en druk je ze aan. Als de steak 2 minuten gaar is, voeg je boter, knoflookteentjes en tijmtakjes toe aan de pan. Nadat de biefstuk nog 3 minuten heeft gebakken, met behulp van een tang, draait u hem om en bakt u hem aan de andere kant gedurende 4 minuten.
-Zet het vuur laag tot medium en schep boter over de biefstuk. Blijf dit doen totdat de temperatuur 5 graden lager is dan de gewenste temperatuur op een direct afleesbare thermometer. (Zie onderstaande opmerkingen voor de gaarheidstemperaturen van steaks.)
-Laat de steak minimaal 10 minuten rusten alvorens te serveren.
Scampi & Kreeft Roomsaus :
-Kruid de scampi in een kom met kruiden voor alle doeleinden.
-verwarm olijfolie en 1 eetl. boter op middelhoog vuur.
-scampi's 2 minuten aan één kant dichtschroeien, dan omdraaien en 1 minuut dichtschroeien. Verwijder en zet opzij.
-Voeg 1 eetl. boter toe, voeg dan kreeft toe Sauteer de kreeft tot hij roze van kleur wordt. Mag niet langer dan 3 minuten duren. Verwijder en zet opzij.
-Voeg 6 eetl. van boter in de pan. Als de boter begint te smelten, voeg dan witte wijn en visfond toe. Laat het mengsel aan de kook komen.
-Klop langzaam de zware room erdoor en breng aan de kook.
-Roer zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor. Zet het vuur lager tot medium-laag. Laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren om overkoken te voorkomen. Saus zal verminderen en dikker worden. Proef en voeg meer zout toe als je denkt dat het nodig is.
-Roer de scampi en kreeft erdoor en laat nog 1-2 minuten sudderen.
Serveer op de gebakken biefstuk.
- kruid de steaks aan elke kant met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder.
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg eetl. van olijfolie. Zodra de olie heet is, voeg je de steaks toe aan de pan en druk je ze aan. Als de steak 2 minuten gaar is, voeg je boter, knoflookteentjes en tijmtakjes toe aan de pan. Nadat de biefstuk nog 3 minuten heeft gebakken, met behulp van een tang, draait u hem om en bakt u hem aan de andere kant gedurende 4 minuten.
-Zet het vuur laag tot medium en schep boter over de biefstuk. Blijf dit doen totdat de temperatuur 5 graden lager is dan de gewenste temperatuur op een direct afleesbare thermometer. (Zie onderstaande opmerkingen voor de gaarheidstemperaturen van steaks.)
-Laat de steak minimaal 10 minuten rusten alvorens te serveren.
Scampi & Kreeft Roomsaus :
-Kruid de scampi in een kom met kruiden voor alle doeleinden.
-verwarm olijfolie en 1 eetl. boter op middelhoog vuur.
-scampi's 2 minuten aan één kant dichtschroeien, dan omdraaien en 1 minuut dichtschroeien. Verwijder en zet opzij.
-Voeg 1 eetl. boter toe, voeg dan kreeft toe Sauteer de kreeft tot hij roze van kleur wordt. Mag niet langer dan 3 minuten duren. Verwijder en zet opzij.
-Voeg 6 eetl. van boter in de pan. Als de boter begint te smelten, voeg dan witte wijn en visfond toe. Laat het mengsel aan de kook komen.
-Klop langzaam de zware room erdoor en breng aan de kook.
-Roer zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor. Zet het vuur lager tot medium-laag. Laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren om overkoken te voorkomen. Saus zal verminderen en dikker worden. Proef en voeg meer zout toe als je denkt dat het nodig is.
-Roer de scampi en kreeft erdoor en laat nog 1-2 minuten sudderen.
Serveer op de gebakken biefstuk.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke surf & turf uit de USA.
Ingrediënten
voor de steak :
2 filet mignon steaks 3 cm dik
knoflook poeder
uien poeder
zout
peper
1 eetl. olijfolie
2 eetlepels. ongezouten boter
4 takjes tijm
2 teentjes knoflook
Scampi & Kreeftsaus :
2 middelgrote kreeftenstaarten, schaal verwijderd, in stukken van 2 cm gesneden
500 g grote scampi gepeld, ontdarmd, staart eraf
zout, peper, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder,
1 eetl. olijfolie
8 el ongezouten boter
6 cl visbouillon
8 cl droge witte wijn
30 cl zware room
1/2 theel. zout
1/2 theel. peper
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. uien poeder
1 1/2 theel. gerookte paprika
2 filet mignon steaks 3 cm dik
knoflook poeder
uien poeder
zout
peper
1 eetl. olijfolie
2 eetlepels. ongezouten boter
4 takjes tijm
2 teentjes knoflook
Scampi & Kreeftsaus :
2 middelgrote kreeftenstaarten, schaal verwijderd, in stukken van 2 cm gesneden
500 g grote scampi gepeld, ontdarmd, staart eraf
zout, peper, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder,
1 eetl. olijfolie
8 el ongezouten boter
6 cl visbouillon
8 cl droge witte wijn
30 cl zware room
1/2 theel. zout
1/2 theel. peper
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. uien poeder
1 1/2 theel. gerookte paprika
Leuke tips
Steak baktijden :
Medium : 60°C - 65°C
Gemiddeld: 70°C
Goed gedaan: 75°C en hoger
Medium : 60°C - 65°C
Gemiddeld: 70°C
Goed gedaan: 75°C en hoger
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493394
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef = D.Dunn
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht