Bereidingswijze
Snipper de uien fijn en snijd de prei in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de uien glazig , voeg de prei en de aardappelen toe. Laat enkele minuten stoven.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook en laat dan 20 minuten afgedekt pruttelen.
Mix de soep fijn.
Was de kervel goed en verwijder de steeltjes. Hak de kervel fijn en voeg op het einde toe aan de soep.
Laat een minuutje garen zonder deksel om de frisgroene kleur van de kervel te behouden. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de uien glazig , voeg de prei en de aardappelen toe. Laat enkele minuten stoven.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook en laat dan 20 minuten afgedekt pruttelen.
Mix de soep fijn.
Was de kervel goed en verwijder de steeltjes. Hak de kervel fijn en voeg op het einde toe aan de soep.
Laat een minuutje garen zonder deksel om de frisgroene kleur van de kervel te behouden. Breng op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een dampende kop kervelsoep op een wat koudere dag....heerlijk !
Ingrediƫnten
75 g kervel
20 g boter
2 uien
1 l groentebouillon
150 g bloemige aardappelen
1 preiwit
peper en zout
20 g boter
2 uien
1 l groentebouillon
150 g bloemige aardappelen
1 preiwit
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
mixer
mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493390
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch