Bereidingswijze
Snij 4 sneden zalm in rechthoeken met dezelfde afmetingen en plaats in de koelkast.
Mix de resten van de zalm samen met de 2 overgebleven sneden tot een puree.
Week het gelatineblaadje in koud water , verwarm de wodka en knijp er het gelatineblaadje boven uit.
Verwerk het gelatinemengsel in de gemixte zalm.
Klop de room op en meng er de mierikswortel onder en voeg dan met kleine hoeveelheden onder voortdurend roeren bij het zalmmengsel.
Haal de 4 gesneden zalm uit de ijskast en bestrijk de sneden met zalmmousse , rol ze op en verpak ze in plastiek folie.
Laat minsten 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd ze na het rusten in vingerdikke sneden en leg op borden en werk af met de zalmeitjes en een schijfje limoen.
Mix de resten van de zalm samen met de 2 overgebleven sneden tot een puree.
Week het gelatineblaadje in koud water , verwarm de wodka en knijp er het gelatineblaadje boven uit.
Verwerk het gelatinemengsel in de gemixte zalm.
Klop de room op en meng er de mierikswortel onder en voeg dan met kleine hoeveelheden onder voortdurend roeren bij het zalmmengsel.
Haal de 4 gesneden zalm uit de ijskast en bestrijk de sneden met zalmmousse , rol ze op en verpak ze in plastiek folie.
Laat minsten 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd ze na het rusten in vingerdikke sneden en leg op borden en werk af met de zalmeitjes en een schijfje limoen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van mijn vader die hij maakte voor kertsmis/nieuwjaar of bij famile bijeen komsten.
Ingrediƫnten
6 sneden gerookte zalm
90 g zalmeitjes
25 cl room
2 kl geraspte mierikswortel
2 el wodka
1 blaadje gelatine
1 limoen
90 g zalmeitjes
25 cl room
2 kl geraspte mierikswortel
2 el wodka
1 blaadje gelatine
1 limoen
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
sauspannetje
mengkom
garde
sauspannetje
mengkom
garde
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493373
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid