Bereidingswijze
-Roer alle ingrediënten in een mengkom door elkaar en wrijf ongeveer 1 eetlepel van het kruidenmengsel op elke steak (voor- en achterkant). Breng de kruiden royaal aan. Het kan meer of minder zijn dan 1 eetlepel, afhankelijk van de grootte van je steak.
-Laat de steak met de kruiden erop minimaal 30 minuten op kamertemperatuur staan.
-Verwarm een grill voor op 190°C
-Spuit de grillroosters in met olie of veeg ze af met olie.
-Leg de steaks op de hete grill en bak ze 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe je je steak gaar wilt hebben.
-Draai de steak om en gril nog 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe je je steak gaar wilt hebben.
-Haal van de grill en laat minimaal 5 minuten rusten alvorens aan te snijden of te serveren.
-Laat de steak met de kruiden erop minimaal 30 minuten op kamertemperatuur staan.
-Verwarm een grill voor op 190°C
-Spuit de grillroosters in met olie of veeg ze af met olie.
-Leg de steaks op de hete grill en bak ze 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe je je steak gaar wilt hebben.
-Draai de steak om en gril nog 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe je je steak gaar wilt hebben.
-Haal van de grill en laat minimaal 5 minuten rusten alvorens aan te snijden of te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo eten ze in Texas hun steak , lekker gekruid !
Ingrediënten
4 steaks of entrecote
1 eetlepel bruine suiker
1 el zout
2 tl zwarte peper
1 tl Paprikapoeder
1 tl Chilipoeder
1/2 tl Knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl Knoflookzout
1/2 tl Kurkuma
1/2 tl Maïszetmeel
1 eetlepel bruine suiker
1 el zout
2 tl zwarte peper
1 tl Paprikapoeder
1 tl Chilipoeder
1/2 tl Knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl Knoflookzout
1/2 tl Kurkuma
1/2 tl Maïszetmeel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493360
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - eating on a dime -
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht