Bereidingswijze
-Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg pasta toe en kook een minuut al dente. De pasta zal klaar zijn met koken in de oven.
-Verwarm de oven voor op een lage grillstand.
-Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe. Als het gesmolten is, klop je de bloem erdoor en kook je 1 minuut tot het net begint te borrelen en een geelgouden kleur krijgt.
-Giet langzaam de room erbij en klop continu tot een gladde massa. Voeg vervolgens de gehakte knoflook, chilipoeder, paprika, zwarte peper, zout, cayennepeper, adobopasta en roomkaas toe. Klop samen tot een gladde massa. Blijf de saus 3 tot 4 minuten koken of tot hij dikker wordt en net begint te borrelen. Niet koken!
-haal van het vuur en voeg direct de scherpe cheddar kaas toe. Meng tot het volledig gesmolten is, voeg dan de colby jack toe en mix tot het volledig is opgenomen in de saus.
-Voeg als laatste de gerookte gouda toe en mix nog een laatste keer tot er geen klontjes meer zijn en de saus glad is. Proef en pas alles naar wens aan.
-Zodra de pasta klaar is met koken, giet je hem volledig af en gooi je hem onmiddellijk in de saus. Meng door elkaar in een grote ovenschaal. Bedek de bovenkant met geraspte kaas.
-Zet een paar minuten in de oven om te gratineren - zorg ervoor dat je het goed in de gaten houdt!
-Maak het af met gehakte koriander en cotija en geniet ervan.
-Verwarm de oven voor op een lage grillstand.
-Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe. Als het gesmolten is, klop je de bloem erdoor en kook je 1 minuut tot het net begint te borrelen en een geelgouden kleur krijgt.
-Giet langzaam de room erbij en klop continu tot een gladde massa. Voeg vervolgens de gehakte knoflook, chilipoeder, paprika, zwarte peper, zout, cayennepeper, adobopasta en roomkaas toe. Klop samen tot een gladde massa. Blijf de saus 3 tot 4 minuten koken of tot hij dikker wordt en net begint te borrelen. Niet koken!
-haal van het vuur en voeg direct de scherpe cheddar kaas toe. Meng tot het volledig gesmolten is, voeg dan de colby jack toe en mix tot het volledig is opgenomen in de saus.
-Voeg als laatste de gerookte gouda toe en mix nog een laatste keer tot er geen klontjes meer zijn en de saus glad is. Proef en pas alles naar wens aan.
-Zodra de pasta klaar is met koken, giet je hem volledig af en gooi je hem onmiddellijk in de saus. Meng door elkaar in een grote ovenschaal. Bedek de bovenkant met geraspte kaas.
-Zet een paar minuten in de oven om te gratineren - zorg ervoor dat je het goed in de gaten houdt!
-Maak het af met gehakte koriander en cotija en geniet ervan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chipotle ( gerookte chilipepers) Â ontmoeten de 'mac en kaas' voor de beste combinatie van smaken die rokerig, kaasachtig en oh zo smaakvol is! De knapperige kaas bovenop en de fluweelzachte romige kaassaus erin zorgen ervoor dat je voor de volgende hap gaat zonder je vork neer te leggen. Het is de perfecte samensmelting van smaken en met wat kip is deze Mac en kaas zeker een hoofdgerecht, geen bijgerecht!
Ingrediënten
500 g elleboog macaroni
5 eetlepels ongezouten boter
4 eetlepels bloem
1 eetlepel gehakte knoflook
70 cl zware room op kamertemperatuur of warm
3 eetlepels roomkaas kamertemperatuur
300 g scherpe cheddar versnipperd
200 g colby jack kaas versnipperd
100 g gerookte gouda versnipperd
extra geraspte kaas om te garneren
1 theelepel paprikapoeder (gerookt of normaal)
2 theelepels chilipoeder
65 g adobopasta
1/2 theelepel zwarte peper, meer naar smaak
1/2 tot 1 theelepel zout, naar smaak
snufje cayennepeper
gehakte koriander, om te garneren
verkruimelde cotija kaas , om te garneren ( is oude mexicaanse kaas)
5 eetlepels ongezouten boter
4 eetlepels bloem
1 eetlepel gehakte knoflook
70 cl zware room op kamertemperatuur of warm
3 eetlepels roomkaas kamertemperatuur
300 g scherpe cheddar versnipperd
200 g colby jack kaas versnipperd
100 g gerookte gouda versnipperd
extra geraspte kaas om te garneren
1 theelepel paprikapoeder (gerookt of normaal)
2 theelepels chilipoeder
65 g adobopasta
1/2 theelepel zwarte peper, meer naar smaak
1/2 tot 1 theelepel zout, naar smaak
snufje cayennepeper
gehakte koriander, om te garneren
verkruimelde cotija kaas , om te garneren ( is oude mexicaanse kaas)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493358
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Moribyan
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht