Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een grote pan.
-Voeg de gesnipperde ui toe en bak 8-10 minuten, tot ze doorschijnend maar niet bruin zijn.
-Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn, 10-12 minuten.
-Voeg een klontje boter toe en roer tot het gesmolten is.
-Voeg vervolgens de knoflook, het laurierblad, 1 eetlepel Cajun-gevogeltekruiden en cayennepeper toe en bak 1-2 minuten.
- Voeg de tomatensaus en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook, onafgedekt, gedurende 2-3 uur, af en toe roerend. Het doel is om de saus te laten inkoken totdat deze de achterkant van een lepel bedekt. Als je het recept verdubbelt, kun je het nog langer laten staan.
-Snijd ondertussen de kip in blokjes en breng op smaak met de resterende 2 eetlepels Cajun-gevogeltekruiden. Zet opzij (of dek af en zet in de koelkast tot de saus klaar is)
-Als de saus dik is, smelt u in een aparte pan de helft van het resterende klontje boter. Bak de helft van de in blokjes gesneden, gekruide kip bruin. Voeg de gebakken kip toe aan de saus en herhaal met de rest van de boter en de gekruide kip. Voeg de gehakte groene uien toe.
-Kook tot het is opgewarmd, ongeveer 15-20 minuten.
-Serveer met eiernoedels , rijst, frieten of brood.
-Voeg de gesnipperde ui toe en bak 8-10 minuten, tot ze doorschijnend maar niet bruin zijn.
-Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn, 10-12 minuten.
-Voeg een klontje boter toe en roer tot het gesmolten is.
-Voeg vervolgens de knoflook, het laurierblad, 1 eetlepel Cajun-gevogeltekruiden en cayennepeper toe en bak 1-2 minuten.
- Voeg de tomatensaus en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook, onafgedekt, gedurende 2-3 uur, af en toe roerend. Het doel is om de saus te laten inkoken totdat deze de achterkant van een lepel bedekt. Als je het recept verdubbelt, kun je het nog langer laten staan.
-Snijd ondertussen de kip in blokjes en breng op smaak met de resterende 2 eetlepels Cajun-gevogeltekruiden. Zet opzij (of dek af en zet in de koelkast tot de saus klaar is)
-Als de saus dik is, smelt u in een aparte pan de helft van het resterende klontje boter. Bak de helft van de in blokjes gesneden, gekruide kip bruin. Voeg de gebakken kip toe aan de saus en herhaal met de rest van de boter en de gekruide kip. Voeg de gehakte groene uien toe.
-Kook tot het is opgewarmd, ongeveer 15-20 minuten.
-Serveer met eiernoedels , rijst, frieten of brood.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig kipgerecht uit Louisiana (USA)
Ingrediƫnten
3 eetlepels olijfolie
1 grote gele ui, fijngesnipperd
2 rode paprika's , fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 blokjes boter
1 laurierblad
3 eetlepels Cajun-gevogeltekruiden
1/2 tot 1 tl cayennepeper ( je kunt altijd meer toevoegen)
1 blik tomatensaus
1/2 L kippenbouillon
1/2 bosje groene uien, gesnipperd
1 kg kip zonder botten, zonder vel, in blokjes (ik geef de voorkeur aan dijen, maar je kunt ook borsten gebruiken)
1 grote gele ui, fijngesnipperd
2 rode paprika's , fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 blokjes boter
1 laurierblad
3 eetlepels Cajun-gevogeltekruiden
1/2 tot 1 tl cayennepeper ( je kunt altijd meer toevoegen)
1 blik tomatensaus
1/2 L kippenbouillon
1/2 bosje groene uien, gesnipperd
1 kg kip zonder botten, zonder vel, in blokjes (ik geef de voorkeur aan dijen, maar je kunt ook borsten gebruiken)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493357
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Paul Prudhomme
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht