Bereidingswijze
Snijd de chorizo in plakjes. Neem een braadpan met een dikke bodem en bak de worst zonder olie of boter. Er komt voldoende vet uit de worst vrij om de plakjes bruin te bakken. Haal de worst na vijf minuten uit de pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de winterwortelen en de witte kool toe, schep goed om en bak even mee. Voeg de groentebouillon en takjes tijm toe, leg het deksel op de pan en kook de groenten in ongeveer een kwartier gaar. Laat de vloeistof wat inkoken, verwijder de tijm, voeg de uitgelekte bonen en de chorizo toe en verwarm even mee. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper. Serveer met de fijngeknipte peterselie. Lekker met aardappelpuree.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voor in de herfst/winter
Ingrediënten
- 300 g chorizo
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 1 kleine witte kool, geschaafd
– 2 winterwortels, in reepjes
– ½ l groentebouillon
– 400 g cannellini bonen uit blik
– 2 takjes tijm
– half bosje peterselie
– zwarte peper
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 1 kleine witte kool, geschaafd
– 2 winterwortels, in reepjes
– ½ l groentebouillon
– 400 g cannellini bonen uit blik
– 2 takjes tijm
– half bosje peterselie
– zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493355
Homepage ID
2256784
Teller
0
Bron
De tuin op tafel
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht