Limburgse zuurvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/01/2022 - 16:48
Bereidingswijze
Doe een scheut boter/olie in de pan en kruid ondertussen het vlees met peper, zout en nootmuskaat.
Zodra het vlees bruin is, bak je de uien mee. Zijn de uien glazig, dan haal je het vlees en de uien uit de pan. Doe de ketjap manis in de pan en voeg de stroop toe. Goed roeren totdat het mengsel een beetje bruin/stroperig wordt. Voeg de azijn en het water toe en breng aan de kook. Daarna doe je het vlees, kruidnagel en laurierblad erbij en roer je alles goed door.
Dit laat je 2 uur op zacht vuur sudderen met de deksel op de pan. Af en toe goed doorroeren. Zodra het vlees zacht is, kun je om de saus wat dikker te maken wat allesbinder erbij doen, mocht dit nodig zijn. Naar smaak kan nog suiker of ketjap manis toegevoegd worden.

Lekker met frietjes!!
Afbeelding
Limburgse zuurvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Limburgse zoervleisj lekker met frietjes!
Ingrediƫnten
1 kg riblappen in blokjes gesneden
2 uien in halve ringen gesneden
Flinke scheut boter of olie
2 eetlepel appelstroop
4 eetlepel ketjap manis
3 laurierblad
4 kruidnagel
500 ml azijn
500 ml water
Peper
Zout
Nootmuskaat
Allesbinder
Suiker naar smaak of ketjap manis
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493354
Homepage ID
3038561
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
walbo