Bereidingswijze
Zo marineer je lamskoteletjes:
-meng olijfolie, citroensap, tijm, zwarte gekraakte peper, zeezout, gehakte knoflook in een middelgrote kom.
-Schik de lamskoteletjes op een groot bord. Schenk de marinade over de lamskoteletjes. Zorg ervoor dat de lamskoteletjes van alle kanten bedekt zijn met de marinade.
-Laat de lamskoteletjes 30 minuten op kamertemperatuur in deze marinade staan.
Zo bak je lamskoteletjes:
-Verhit 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot hij heet is. Lamskoteletten toevoegen.
-Bak op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten aan één kant. Daarna 4 minuten op middelhoog vuur aan een andere kant. Haal de lamskoteletjes uit de pan.
Zo maak je de saus voor lam:
-Voeg wijn toe aan dezelfde pan en breng aan de kook.
-Voeg mosterd, verse tijm en gehakte knoflook toe.
-Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot hij dikker wordt. Het zou een paar minuten moeten duren.
-Voeg de in de pan aangebraden lamskoteletten weer toe.
-Laat op laag tot middelhoog vuur sudderen om ze door te verwarmen.
-Breng de saus op smaak met zout en eventueel gemalen zwarte peper.
Let op: Zorg ervoor dat de lamskoteletjes medium gaar zijn. Zo niet, kook ze dan een paar minuten in de saus, afgedekt met het deksel. Haal dan van het vuur en laat de lamskoteletjes rusten, afgedekt tot ze gaar zijn.
Schenk voor het serveren de saus over de lamskoteletten en strooi er nog wat verse tijm over.
-meng olijfolie, citroensap, tijm, zwarte gekraakte peper, zeezout, gehakte knoflook in een middelgrote kom.
-Schik de lamskoteletjes op een groot bord. Schenk de marinade over de lamskoteletjes. Zorg ervoor dat de lamskoteletjes van alle kanten bedekt zijn met de marinade.
-Laat de lamskoteletjes 30 minuten op kamertemperatuur in deze marinade staan.
Zo bak je lamskoteletjes:
-Verhit 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot hij heet is. Lamskoteletten toevoegen.
-Bak op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten aan één kant. Daarna 4 minuten op middelhoog vuur aan een andere kant. Haal de lamskoteletjes uit de pan.
Zo maak je de saus voor lam:
-Voeg wijn toe aan dezelfde pan en breng aan de kook.
-Voeg mosterd, verse tijm en gehakte knoflook toe.
-Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot hij dikker wordt. Het zou een paar minuten moeten duren.
-Voeg de in de pan aangebraden lamskoteletten weer toe.
-Laat op laag tot middelhoog vuur sudderen om ze door te verwarmen.
-Breng de saus op smaak met zout en eventueel gemalen zwarte peper.
Let op: Zorg ervoor dat de lamskoteletjes medium gaar zijn. Zo niet, kook ze dan een paar minuten in de saus, afgedekt met het deksel. Haal dan van het vuur en laat de lamskoteletjes rusten, afgedekt tot ze gaar zijn.
Schenk voor het serveren de saus over de lamskoteletten en strooi er nog wat verse tijm over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak de lekkerste en makkelijkste saus voor lamskoteletten! Deze romige mosterd-tijmsaus is gemaakt met knoflook, rode of witte wijn, Dijon-mosterd, verse kruiden, zeezout en gemalen zwarte peper. Dit hartige Mediterrane gerecht wordt een favoriet familiediner!
Ingrediënten
Marinade :
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
10 g verse tijm
¼ theelepel zwarte peper gekraakt
¼ theelepel zeezout
3 teentjes knoflook fijngehakt
Lamskoteletjes :
1 eetlepel olijfolie
4 lamskoteletjes
Saus :
24 cl witte wijn of rode wijn
enkele lepels Dijon-mosterd
verse tijm
1 teentje knoflook fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
10 g verse tijm
¼ theelepel zwarte peper gekraakt
¼ theelepel zeezout
3 teentjes knoflook fijngehakt
Lamskoteletjes :
1 eetlepel olijfolie
4 lamskoteletjes
Saus :
24 cl witte wijn of rode wijn
enkele lepels Dijon-mosterd
verse tijm
1 teentje knoflook fijngehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493353
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest- chef = Julia
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht