Bereidingswijze
-Snijd de Brie (of Camembert) Kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan een middelgrote kom.
-Voeg de smeerkaas, boter, witbier, gemalen karwij, gemalen paprika, zout en versgemalen peper toe en meng met een vork tot een samenhangend en glad geheel.
-Dek het luchtdicht af en laat het minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
-Haal het uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.
-Garneer met bieslook en fijngesneden uienringen.
-Voeg de smeerkaas, boter, witbier, gemalen karwij, gemalen paprika, zout en versgemalen peper toe en meng met een vork tot een samenhangend en glad geheel.
-Dek het luchtdicht af en laat het minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
-Haal het uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.
-Garneer met bieslook en fijngesneden uienringen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Obatzda, een smaakvolle Duitse bierkaasdip, is een biertuinklassieker gemaakt met camembertkaas, boter en bier! Deze gemakkelijke kaasdip kan van tevoren worden gemaakt en is een heerlijk aperitief of snack met pretzels of rustiek brood. Perfect voor uw volgende Oktoberfest-feest!
Ingrediƫnten
170 g Smeerbare kaas
200 g Brie of Camembert Kaas
75 g ongezouten boter, kamertemperatuur
4 el witbier
0,5 tl karwij, gemalen
1,25 tl paprikapoeder
0,25 tl zout
0,25 tl versgemalen peper
10 g bieslook, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
200 g Brie of Camembert Kaas
75 g ongezouten boter, kamertemperatuur
4 el witbier
0,5 tl karwij, gemalen
1,25 tl paprikapoeder
0,25 tl zout
0,25 tl versgemalen peper
10 g bieslook, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
Leuke tips
In de koelkast blijft deze dip ongeveer 3 dagen vers (zonder uien).
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493343
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Julia Foerster
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch