Bereidingswijze
Bak de spekstukjes uit in een droge koeken pan. Haal het uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Voeg ui, knoflook en gehakt toe en bak totdat het gehakt rul en gaar is. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden. Ik heb wat extra blancheer vocht hieraan toegevoegd om het vlees smeuïg te houden. Voeg het spek toe en roer alles door.( hou een beetje achter de hand om op de schotel te strooien) .
Breng water met het halve bouillonblokje aan de kook en blancheer de kool en de wortel 5 minuten.
Giet af en vang het blancheer vocht op. Kook de plakjes aardappel beetgaar in het blancheer vocht.
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met plakjes aardappel. Verdeel 1/3 deel van het gehaktmengsel eroverheen. Daarop 1/3 van de groente. Herhaal dit en eindig met aardappelplakjes.
Wrijf de bovenlaag dun in met olijfolie en plaats voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de mozzarella en strooi er wat spekjes tussen. Plaats even in de oven terug om de kaas te laten smelten. Garneer de schotel met bosui.
Voeg ui, knoflook en gehakt toe en bak totdat het gehakt rul en gaar is. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden. Ik heb wat extra blancheer vocht hieraan toegevoegd om het vlees smeuïg te houden. Voeg het spek toe en roer alles door.( hou een beetje achter de hand om op de schotel te strooien) .
Breng water met het halve bouillonblokje aan de kook en blancheer de kool en de wortel 5 minuten.
Giet af en vang het blancheer vocht op. Kook de plakjes aardappel beetgaar in het blancheer vocht.
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met plakjes aardappel. Verdeel 1/3 deel van het gehaktmengsel eroverheen. Daarop 1/3 van de groente. Herhaal dit en eindig met aardappelplakjes.
Wrijf de bovenlaag dun in met olijfolie en plaats voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de mozzarella en strooi er wat spekjes tussen. Plaats even in de oven terug om de kaas te laten smelten. Garneer de schotel met bosui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel met plakjes aardappel, witte kool, winterpeen , rode ui, knoflook en gehakt , afgewerkt met spekjes en mozzarella.
Ingrediënten
50 gram gerookt ontbijtspek in stukjes
200 gram runder of h.o.h gehakt
1 rode ui in kwart reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
300 gram witte kool geschaafd
100 gram winterpeen grof geraspt
400 gram vastkokende aardappelen in plakjes
½ kippen bouillonblokje
75 gram geraspte mozzarella
gemalen peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak
1 bos uitje in ringetjes
200 gram runder of h.o.h gehakt
1 rode ui in kwart reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
300 gram witte kool geschaafd
100 gram winterpeen grof geraspt
400 gram vastkokende aardappelen in plakjes
½ kippen bouillonblokje
75 gram geraspte mozzarella
gemalen peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak
1 bos uitje in ringetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel, pan kookpan, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493317
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht