Bereidingswijze
Voor 4 pers
Ca 1kg prei, goed gewassen en in ringen gesneden, koken in ca 8-10min in goed bodempje water, met wat zout, net bijtgaar, maar niet tot "pap" koken.
Ca 1,5kg geschilde en gewassen kruimige aardappelen in blokjes, in water, dat ze net onderstaan koken ca 15-20min met wat zout.
Aardappels afgieten, droog stomen en stampen.
De prei in vergiet even laten uitlekken en erdoor mengen.
Het blikje kalfsragout er doorheen roeren, hoef je niet eerst op te warmen, gewoon koud erbij.
(je kan ook champignon, of kipragout nemen natuurlijk, wat je maar lekker vindt , ik vind kalfs het lekkerst.)
TIP: wanneer je met blikopener eerst 1-2 gaatjes in de bodem maakt en daarna aan de andere zijde het deksel opent komt de gehele inhoud er meestal in zijn geheel in 1x uit).
150gr gekookte hamblokjes erdoor scheppen.
Wat peper uit de molen naar smaak.
1 klein bouillonblokje verkruimelen erdoor.
Tenslotte nog ca 50-100gr geraspte belegen kaas erdoor scheppen, naar eigen inzicht en smaak.
De ovenschaal beetje invetten en vullen met het mengsel en glad strijken.
Daarna afdekken met een laag plakken geschaafde belegen kaas.
Ca 15min in een voorverwarmde oven van ca 190grd, of tot kaas begint te bruinen hier en daar.
Op borden verdelen en Eet smakelijk.
Het is zo romig door de ragout dat je geen jus nodig hebt.
(mag wel natuurlijk)
Ca 1kg prei, goed gewassen en in ringen gesneden, koken in ca 8-10min in goed bodempje water, met wat zout, net bijtgaar, maar niet tot "pap" koken.
Ca 1,5kg geschilde en gewassen kruimige aardappelen in blokjes, in water, dat ze net onderstaan koken ca 15-20min met wat zout.
Aardappels afgieten, droog stomen en stampen.
De prei in vergiet even laten uitlekken en erdoor mengen.
Het blikje kalfsragout er doorheen roeren, hoef je niet eerst op te warmen, gewoon koud erbij.
(je kan ook champignon, of kipragout nemen natuurlijk, wat je maar lekker vindt , ik vind kalfs het lekkerst.)
TIP: wanneer je met blikopener eerst 1-2 gaatjes in de bodem maakt en daarna aan de andere zijde het deksel opent komt de gehele inhoud er meestal in zijn geheel in 1x uit).
150gr gekookte hamblokjes erdoor scheppen.
Wat peper uit de molen naar smaak.
1 klein bouillonblokje verkruimelen erdoor.
Tenslotte nog ca 50-100gr geraspte belegen kaas erdoor scheppen, naar eigen inzicht en smaak.
De ovenschaal beetje invetten en vullen met het mengsel en glad strijken.
Daarna afdekken met een laag plakken geschaafde belegen kaas.
Ca 15min in een voorverwarmde oven van ca 190grd, of tot kaas begint te bruinen hier en daar.
Op borden verdelen en Eet smakelijk.
Het is zo romig door de ragout dat je geen jus nodig hebt.
(mag wel natuurlijk)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn vriendin maakte dit ca 40 jr geleden en het is in de loop der tijd licht aangepast. Geen idee waar het origineel vandaan komt, zij ook niet meer. Lekker voor de komende herfst en winterdagen.
Het geeft voldoende ruimte voor eigen variatie of aanpassingen.
Genoemde hoeveelheden zijn voor ruim 4 personen, aanpassen kan natuurlijk altijd voor het aantal eters en wat erover is kan je makkelijk invriezen en op een later moment simpel opwarmen in oven of magnetron dus heb je nooit teveel.
Het geeft voldoende ruimte voor eigen variatie of aanpassingen.
Genoemde hoeveelheden zijn voor ruim 4 personen, aanpassen kan natuurlijk altijd voor het aantal eters en wat erover is kan je makkelijk invriezen en op een later moment simpel opwarmen in oven of magnetron dus heb je nooit teveel.
Ingrediƫnten
1 kg prei (schoongemaakt)
1,5 kg kruimige aardappelen (geschild)
1 blik kalfsragout
150gr gekookte hamblokjes
ca 200gr belegen kaas
1 klein boullion blokje
P+Z
1,5 kg kruimige aardappelen (geschild)
1 blik kalfsragout
150gr gekookte hamblokjes
ca 200gr belegen kaas
1 klein boullion blokje
P+Z
Hulpmiddelen & keukengerei
2 kookpannen
1 ovenschaal
vergiet
aardappel stamper of handmixer met kneedhaken
1 ovenschaal
vergiet
aardappel stamper of handmixer met kneedhaken
Leuke tips
Wat ik lekker vind is een beetje Maggi er op als het op mijn bord ligt.
Je kan er eventueel een lekkere gehaktbal of rookworst bij serveren.
Laat je fantasie de vrije loop, er is voldoende ruimte voor in dit recept.
Je kan er eventueel een lekkere gehaktbal of rookworst bij serveren.
Laat je fantasie de vrije loop, er is voldoende ruimte voor in dit recept.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493316
Homepage ID
2266220
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht