Fasolia (sperziebonencurry)helr

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/24/2022 - 09:10
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Bak dit 5 min tot het de ui goudbruin is.
2. Voeg de specerijen toe en een halve el zout. Gebak geheel 2 min.
3. Pureer ondertussen de tomaten en voeg gepureerde tomaten en yoghurt toe en breng geheel roerend aan de kook.
4. Laat dit nog 10 min sudderen tot de saus is ingedikt en een mooie rodr kleur heeft.
5. Breng ondertussen 2 liter water met een halve el zout aan de kook. Voeg sperzisbonsn toe en laat 5 min koken tot ze herldergroen en beetgaar zijn.
6. Laat spersiebonen uitlekken, voeg toe aan de saus en laat 4 min sudderen zodat de samen in de bonen worden geabsobeerd
Afbeelding
Fasolia (sperziebonencurry)helr
Fasolia (sperziebonencurry)helr
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker afgaanse sperziebonencurry. Ik was echt blij verrast toen ik dit had gemaakt. Echt heel lekker kruidig. Daarnaast ook vegan. Het recept kost weinig tijd en komt uit het kookboek parwana. Heel leuk kookboek
Ingrediƫnten
Olie
1 grote ui
1 el fijngehakte knoflook
1 el geraspte verse gember
1 el gemalen kurkuma
1 tl chilipoeder
1tl gemalen komijn
2 tl chaar masala
1 el zout
6 grote tomaten
260 (plantaardige) yoghurt
1kg sperziebonen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493296
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Kookboek Prawana
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
Maritvs1