Sint-Jakobsvruchten in een whisky/jalopeno roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/22/2022 - 11:03
Bereidingswijze
VOOR DE Sint-Jacobsschelpen:
-Strooi de gewenste hoeveelheid zout en peper over beide kanten van de sint-jakobsschelpen.
-Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, doe je de sint-jakobsschelpen in de pan.
-Terwijl de sint-jakobsschelpen aan de eerste kant koken, voeg je boter en citroensap toe. Bak 2 minuut aan elke kant. Leg de gebakken sint-jakobsschelpen opzij op een schaal.
VOOR DE BOURBON JALAPENO ROOMSAUS:
-Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg gehakte knoflook en in blokjes gesneden jalapenos toe. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten.
-whisky toevoegen en goed roeren. Kook gedurende 1 minuut.
-Voeg zware slagroom toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Roer boter, zout en peper erdoor. Laat nog 2 minuten sudderen, of tot de roomsaus een beetje is ingedikt.
-Sprenkel de roomsaus over de gekookte sint-jakobsschelpen.
-Bestrooi met vers gehakte koriander.
Afbeelding
Sint-Jakobsvruchten in een whisky/jalopeno roomsaus
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudig en heerlijk diner met zeevruchten (of voorgerecht) dat smaakt alsof je er uren aan hebt gewerkt!
Ingrediënten
VOOR DE Sint-Jacobsschelpen:
12 Sint-jakobsschelpen, afgespoeld en drooggedept
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter, in blokjes
Zout en peper
½ eetlepel citroensap

VOOR DE WHIKY/ JALAPENO ROOMSAUS:
2 eetlepels olijfolie
2 jalapenos, zonder zaadjes en in fijne blokjes gesneden (ongeveer 2 eetlepels)
½ eetlepel gehakte knoflook
2 eetlepels whisky
24 cl zware slagroom
1 eetlepel boter
½ theelepel zout
½ theelepel peper
60 g verse gehakte koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493276
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Brinkley ( Pinterest)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester