Oktoberfest-gevulde aardappelschillen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/21/2022 - 11:29
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met folie; plaats een rooster over de bakplaat.
-Plaats je aardappelen in een grote kom en sprenkel er een beetje olie over, plus een paar snufjes zout en peper; wrijf de olie/kruiden in hun huid.
-Plaats de aardappelen op het rooster dat boven de bakplaat is geplaatst en bak de aardappelen 1 uur en 10 minuten, of tot ze zacht zijn als ze met een mes worden doorboord; haal ze uit de oven en laat ze afkoelen totdat ze kunnen worden gehanteerd.
-Terwijl de aardappelen bakken, zet u een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur; besprenkel een kleine hoeveelheid (ongeveer 1-2 theelepels) olie in de pan en voeg de plakjes braadworst in een enkele laag toe; laat de plakjes aan de eerste kant ongeveer 3-4 minuten bruin worden, draai dan de plakjes om en bruin aan de andere kant, tot ze helemaal gaar zijn; laat uitlekken in een met keukenpapier beklede kom en zet even opzij.
-Laat het vet uit de pan lopen en laat ongeveer 1-2 eetlepels achter (u hebt misschien niet veel om uit te lekken, afhankelijk van hoe vet de plakjes bratwurst waren), en voeg, terwijl het vuur nog aan staat, de gesneden uien toe plus een snufje of twee zout en peper; laat de uien ongeveer 20-25 minuten op middelhoog vuur karamelliseren tot ze diep goudbruin zijn en roer regelmatig.
-Terwijl de uien karamelliseren, snijdt u de plakjes gebakken bratwurst in kleine stukjes.
-Als de uien gekarameliseerd zijn, voeg je de gehakte braadworststukjes terug in de pan met de uien en roer om ; voeg de pils toe en laat het bier even inkoken en glanzend en net iets dikker worden; zet het vuur uit en controleer of er nog zout of peper nodig is, en zet opzij om het mengsel warm te houden.
-Zodra de aardappelen voldoende afgekoeld zijn om te hanteren, snijdt u de aardappelen in de lengte doormidden en schept u voorzichtig het grootste deel van het vruchtvlees eruit en laat u ongeveer – ½” rand van de aardappel over
-Breng wat van de gesmolten boter aan de binnenkant van elke aardappel (en voeg een paar snufjes zout en peper toe), evenals op de schil, en plaats terug op het rooster, met het vlees naar boven; plaats onder de grill om enkele ogenblikken bruin te worden, en zodra de binnenkant lichtbruin is, draait u de aardappel om en laat u de schil een paar ogenblikken knapperig worden.
-Vul elke krokante aardappelschil met het bratwurst/ui-mengsel en bestrooi met een beetje van de geraspte kaas; zet onder de grill om de kaas een paar seconden te laten smelten; maak de schil vervolgens af met een snuifje zuurkool en een vleugje peper, en geniet terwijl het heet is (met een goede pils)
Afbeelding
Oktoberfest-gevulde aardappelschillen
Oktoberfest-gevulde aardappelschillen
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrukkelijke Oktoberfest-aardappelschillen gevuld met in bier gekarameliseerde uien, zuurkool en stukjes braadworstworst.
Ingrediënten
*4 aardappelen, schoongeboend en gedroogd
• Koolzaadolie
• Zout
• Zwarte peper
• 2 Bratwurst worst , in schijfjes gesneden
• 2 grote uien, in vieren gesneden en in dunne plakjes gesneden
• 12 cl pils
• 2 eetlepels gesmolten boter
• 100 g gruyere & witte cheddar kaasmelange, geraspt (je kunt alleen gruyere gebruiken als je de blend niet kunt vinden)
• 100 g zuurkool (kant en klaar)
• Vers gekraakte zwarte peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493264
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Ingrid Beer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester