Boerenomelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/20/2022 - 23:12
Bereidingswijze
Kook de aardappelschijfjes net niet beetgaar , giet af en laat goed uitlekken.
Kluts de eieren los en kruid met peper en zout. Roer er de vers gehakte peterselie door.
Verhit een beetje boter in een steelpannetje en bak de champignons tot ze hun sap afgeven. Giet de gebakken champignons in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit een klont boter in een grote braadpan en bak uisnippers glazig.
Leg de aardappelschijfjes naast elkaar op de gebakken ui en bak kanten krokant.
Verdeel de hamblokjes + champignons + tomatenblokjes over de aardappelen en overgiet met de losgeklopte eieren.
Bak de boerenomelet op een zacht vuurtje tot het ei gestold is.
Afbeelding
Boerenomelet
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere omelet en die ook budgetvriendelijk is. 
Ingrediënten
8 eieren
200 g ham blokjes
250 g champignons , in schijfjes gesneden
1 ui , fijngesnipperd
1 tomaat , ontpit en in blokjes gesneden
4 aardappelen , in schijfjes gesneden
flink klont boter
vers gehakte peterselie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kook pot
grote braadpan
klopper
steelpannetje
zeef
Leuke tips
Tip : roer met geraspte kaas door de losgeklopte eieren voor een vollere smaak.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493258
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
budgetkoken.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003