Cubaanse Picadillo

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/18/2022 - 10:02
Bereidingswijze
- bak het rundvlees, de uien en de peper in een grote koekenpan op middelhoog vuur, roer het vlees tijdens het bakken uit elkaar en laat het overtollige vet weglopen.
-Voeg de knoflook, paprika, oregano, komijn, zout en peper toe en kook tot het geurig is, ongeveer een minuut.
-Voeg de tomaten, olijven, rozijnen en kappertjes toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
-Voeg de Worcestershire-saus, azijn en vissaus toe.

Optie: Garneer met gehakte peterselie en/of koriander.
Serveer over gestoomde rijst, quinoa of pasta!
Afbeelding
Cubaanse Picadillo
Cubaanse Picadillo
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Picadillo is een Latijns-Amerikaans gerecht met veel verschillende variaties op basis van locatie, maar met een gemeenschappelijke basis van gehakt (in dit geval rundergehakt). Dit is een smakelijke Cubaanse versie van picadillo met olijven, paprika's, rozijnen en kappertjes die zo gemakkelijk te maken is!  Serveer met gestoomde rijst, quinoa of pasta!
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel hete gerookte paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
zout en peper naar smaak
1 blik geplette tomaten
100 g met piment gevulde olijven, in plakjes
50 g rozijnen
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel vissaus (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493238
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester