PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/14/2022 - 09:39
Bereidingswijze
-Snijd de paprika en ui in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
-*Snijd het rundvlees in dunne plakjes. ( zie onderaan TIP)
-Doe de helft van de olie in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze een paar minuten om ze te karamelliseren, af en toe roeren (3-4 minuten). Voeg vervolgens de knoflook toe en bak een minuut mee.
-Voeg de paprika's toe en bak ze een paar minuten om ze zacht te maken (3-4 minuten). Haal de groenten uit de pan en zet apart.

-Giet de rest van de olie erbij, zet het vuur hoog en voeg het in dunne plakjes gesneden rundvlees toe. Bestrooi goed met zout en peper, bak dan 3 minuten, draai om en kook nog eens 2-3 minuten. Zodra het vlees is aangebraden - niet langer roze - voeg je de groenten weer toe en zet je het vuur uit.
-Verdeel de mix in vier porties ( zie foto). Voeg een plakje kaas toe over de bovenkant van elk 'pakje' en laat het zacht worden en smelten.
-Snijd ondertussen de door jou gekozen rolletjes in de lengte door, zonder helemaal door te snijden. Beboter de binnenkant en rooster ze een paar minuten licht in een droge pan. Houd ze goed in de gaten - ze verbranden snel.
-Verdeel wat mayonaise - of alternatieve saus - over de geroosterde broodjes, voeg dan vlees en groenten toe, en de kaas. Je kunt elk voorgebakken pakje in het brood scheppen of het brood over het pasteitje leggen en omdraaien met een spatel.
Afbeelding
 PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH
 PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH
 PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Proef de authentieke smaak van een van de populairste regionale sandwiches van de VS , de  Philly cheesesteak  ! 
Ingrediënten
450 g malse steaks zoals ribeye, entrecote of filet pur
1 grote ui ( circa 180 g )
3 middelgrote paprika ( circa 185 g), verschillende of zelfde kleur
100 g provolone kaas ( 4 sneetjes)
1 teentje knoflook
45 ml olijfolie of andere neutrale frituurolie; verdeeld
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
2 el mayonaise
2 eetlepels boter
4 lange broodjes
Leuke tips
* Als je het vlees snijdt, als het vlees een beetje bevroren is, is het veel gemakkelijker om dunne plakjes te krijgen. Plaats de biefstuk in de vriezer en geef hem ongeveer 30 minuten tot een uur en snijd hem dan in plakjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493203
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester