Stamppot spitskool met spek en champignons met dank aan pwiggers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/14/2022 - 00:19
Bereidingswijze
Voorbereiding:

Schil en snij de aardappelen in stukken
Halveer de spitskool en snijdt hem in stukken
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes
Snipper de ui
Snipper de knoflook

Bereidingswijze:

Bak in een koekenpan de spekjes met de bacon krokant
Bak in een andere pan eerst de ui tot deze glazig is, dan de knoflook erbij en dan de champignons. Zet even weg.
Kook de aardappelen, ze moeten net onder staan, met 2 verkruimelde kippenbouillonblokjes.
voeg na ongeveer 10 minuten de kool bij de aardappelen. Na 10 tot 15 minuten controleer je de aardappelen met een vork of ze gaar zijn.
Giet de aardappelen met de kool af in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Voeg wat 15 gram boter in de ketel en doe de mosterd en mayonaise erbij en roer even om.
Voeg de aardappelen en kool toe en stamp dit alles.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Voeg de cocoscrème toe en roer om
Voeg de spekjes, de bacon toe en roer om. De champignon, ui en knoflook toevoegen en roer dit om.
In de andere pan bak je de worst aan in boter of halvarine, haal de worst als ze bruin is eruit en snijdt ze op en een bord in plakjes.
Maak de jus en doe de worst er terug in.

Serveer en smullen maar.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Omdat ik zo van koken houdt verschilt er nogal wat in mijn gerechten per keer, hihi. Ik heb namens pwiggers, Petra, vandaag een recept gemaakt wat ik grotendeels van haar heb. Ware het niet tot ik wat groenten en spek plus bacon erbij had gedaan wat ik nog had liggen, dus heb er een beetje een eigen(wijze) twist aan gegeven. Meestal lukt dit goed, hahahaha.
 
Ingrediënten
Een halve spitskool,
Kilo aardappelen,
1 verse (traditioneel gekruide) worst (500 gram)
2 kippenbouillontabletten
150 gram spekjes,
100 gram bacon,
1 flinke ui gesipperd,
2 teentjes knoflook,
Kastanjechampignons in wat dikkere plakjes,
1 lepe; mayonaise
1 eetlepel mosterd
200 ml cocoscrème
Peper, zout,
Nootmuskaat. En een takje bieslook voor te garneren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote ketel,
Grote pan,
Koekenpan,
Aardappelstamper,
Vergiet.
Schilmesje
Dunschiller
Groot mes voor de kool te snijden
Leuke tips
Garneer met een takje bieslook of peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493201
Homepage ID
2568211
Teller
0
Bron
Pwiggers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannywegner373