Lam madras

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/12/2022 - 08:48
Bereidingswijze
Voor het kerriepoeder:
-Rooster eventueel de koriander- en komijnzaadjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn, en maal ze, samen met de peperkorrels en fenegriekzaden, in een kruidenmolen. Alles mengen!
Voor de kerrie:
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg het lamsvlees toe en bruin aan alle kanten, zet het opzij en laat alles behalve 1 eetlepel van het vet uit de pan lopen.
-Voeg de ui, knoflook, gember, pepers en 2 eetlepels van de kerriekruiden toe en kook tot ze geurig zijn, ongeveer een minuut.
-Voeg het lamsvlees weer toe aan de pan samen met de tomaten, kokosmelk, tamarindepasta en laurierblaadjes, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen, afgedekt tot het lam zacht uit elkaar valt, ongeveer 2 uur.
-Voeg het citroensap toe, breng op smaak met zout, meng de koriander erdoor en geniet!
Afbeelding
Lam  madras
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere huisgemaakte madras lamscurry met een melange van warme kruiden!
Ingrediƫnten
Voor de kerriepoeder:
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel zwarte peperkorrels
1/2 theelepel fenegriekzaden
2 steranijs
2 groene kardemompeulen
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1/2 theelepel kurkuma
1 eetlepel paprika
1/4 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gedroogde fenegriekbladeren
Voor de kerrie:
1 eetlepel olie
1 kg lamsbout (of stoofvlees), bijgesneden en in blokjes gesneden
1 kleine ui, geraspt
2 eetlepels knoflook, geraspt
2 eetlepels gember, geraspt
1Ć 2 rode pepertjes, fijngehakt
1 blik geplette tomaten
1 blik kokosmelk
1 theelepel tamarindepasta
2 laurierblaadjes
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
2 eetlepels koriander, fijngehakt
Leuke tips
Opmerking: sommige kruiden zijn geheel of gemalen en werken allebei. Als je de hele versies hebt, maal ze dan gewoon in een kruidenmolen voordat je ze gebruikt.
Optie: Voeg wat suiker toe als de curry te zuur is.
Optie: Giet na het koken van het lamsvlees al het vet uit de pan en kook de ui, knoflook, gember, pepers en kerriepoeder in gesmolten ghee/boter.

Madraskerriepoeder is ook te koop kant en klaar !
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493185
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester