Bereidingswijze
-Klop de sojasaus, olijfolie, honing of bruine suiker, mosterd, citroensap, knoflook, oregano, zout en rode pepervlokken in een mengkom tot alles goed gemengd is.
-Doe de zalm in een grote zak met ritssluiting en giet de marinade erover. Sluit de zak en zet hem minstens 15 tot 20 minuten in de koelkast
- daarna de zalm grillen of bakken
-Doe de zalm in een grote zak met ritssluiting en giet de marinade erover. Sluit de zak en zet hem minstens 15 tot 20 minuten in de koelkast
- daarna de zalm grillen of bakken
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit pittige recept voor zalmmarinade maakt de meest smaakvolle zalm, gemaakt met sojasaus, pittige bruine mosterd, chilivlokken en meer. Supermakkelijk om te maken.
Ingrediënten
6 cl sojasaus
6 cl olijfolie
3 eetlepels bruine pittige mosterd
2 eetlepels honing of gebruik bruine suiker
2 eetlepels citroensap of sap van ½ citroen
1 serranopeper in blokjes gesneden (of gebruik nog hetere pepers om de boel wat pittiger te maken - optioneel, voor extra pittig)
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
Rode pepervlokken naar smaak gebruik ¼ tot 1 theelepel, of naar smaak
2 zalmfilets van circa 180 g
6 cl olijfolie
3 eetlepels bruine pittige mosterd
2 eetlepels honing of gebruik bruine suiker
2 eetlepels citroensap of sap van ½ citroen
1 serranopeper in blokjes gesneden (of gebruik nog hetere pepers om de boel wat pittiger te maken - optioneel, voor extra pittig)
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
Rode pepervlokken naar smaak gebruik ¼ tot 1 theelepel, of naar smaak
2 zalmfilets van circa 180 g
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493180
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch