Bereidingswijze
-Verhit een sauspan of kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en smelt deze.
-Roer de bloem erdoor en blijf 2-3 minuten continu roeren tot een roux ontstaat.
-Roer de melk erdoor en laat sudderen. Het zal een beetje rond de randen borrelen.
-Zet het vuur laag en roer er dan beetje bij beetje de kaas door. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
-Roer het ingelegde jalapenosap erdoor (en ook wat van de ingelegde jalapenos, als je wilt!). Blijf roeren tot de nacho kaassaus mooi glad is.
-Proef en pas op voor zout, serveer dan met tortillachips!
-Roer de bloem erdoor en blijf 2-3 minuten continu roeren tot een roux ontstaat.
-Roer de melk erdoor en laat sudderen. Het zal een beetje rond de randen borrelen.
-Zet het vuur laag en roer er dan beetje bij beetje de kaas door. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
-Roer het ingelegde jalapenosap erdoor (en ook wat van de ingelegde jalapenos, als je wilt!). Blijf roeren tot de nacho kaassaus mooi glad is.
-Proef en pas op voor zout, serveer dan met tortillachips!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige zelfgemaakte nacho-kaassaus dip is gemakkelijk te maken en smaakt super
Ingrediƫnten
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
25 cl volle melk
220 g melty cheese ( Amerikaanse kaas smelt het beste voor nacho-kaas), maar cheddar is geweldig voor de smaak - je kunt gemakkelijk meer kaas toevoegen voor cheesier nacho-kaas
2-3 eetlepels gepekeld jalapenosap
Snufje zout optioneel, indien gewenst
2 eetlepels bloem
25 cl volle melk
220 g melty cheese ( Amerikaanse kaas smelt het beste voor nacho-kaas), maar cheddar is geweldig voor de smaak - je kunt gemakkelijk meer kaas toevoegen voor cheesier nacho-kaas
2-3 eetlepels gepekeld jalapenosap
Snufje zout optioneel, indien gewenst
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493179
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness - chef = Mike Hultquist
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch