Bouillon van bospaddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/10/2022 - 08:39
Bereidingswijze
-Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water.
-Snijd de groenten grof. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg enkele takjes rozemarijn, tijm, bladpeterselie en laurierblaadje toe. Rooster de groenten 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
-Doe de groenten en geweekte paddenstoelen in een soeppan, blus de braadslee met de bouillon, roer de aanbaksels los van de bodem en giet over in de soeppan. Voeg eventueel nog wat water toe en laat 20 min. koken.
-Zeef de bouillon en breng op smaak met sojasaus, sherry en versgemalen peper.
-Maak de bospaddenstoelen schoon en stoof deze even aan en schep in de soep.

Serveren: Serveer met toast belegd met blauwe kaas.
Afbeelding
Bouillon van bospaddenstoelen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden 
Ingrediënten
4 sneetjes brood
50 g blauwe kaas
2 stengels selder
1 stengel prei
1 wortel
10 g gedroogde paddenstoelen
1 ui
800 ml groentebouillon
1 laurierblad
2 takjes verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
3 stengels bladpeterselie
250 g bospaddenstoelen
100 ml droge sherry
2 el gehakte peterselie
1 el sojasaus
versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493169
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester