Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C.
Week de rozijnen 30 minuten in lauw water.
Maak de grootste , buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek. Snipper de rest van de kool fijn. Blancheer een paar minuten in gezouten water en laat daarna verder mee garen in de tomatensaus.
Spoel de paprika , verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes , de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout of met gehakt kruiden.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er kleine koolpakketjes van.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes , de gesnipperde kool , tijm en laurier bij. Verdeel over een ovenschotel. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer warm met gekookte aardappelen.
Week de rozijnen 30 minuten in lauw water.
Maak de grootste , buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek. Snipper de rest van de kool fijn. Blancheer een paar minuten in gezouten water en laat daarna verder mee garen in de tomatensaus.
Spoel de paprika , verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes , de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout of met gehakt kruiden.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er kleine koolpakketjes van.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes , de gesnipperde kool , tijm en laurier bij. Verdeel over een ovenschotel. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer warm met gekookte aardappelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolpakketjes maak ik wel vaker omdat het heerlijk lekker is.
Ingrediënten
1 kleine witte kool
1/2 kg gehakt
50 g rozijnen
1 rode of paprika (het kan ook met groene of gele)
1 ui
1 ei
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 g)
boter
1 kl tijm
2 blaadjes laurier
peper en zout
1/2 kg gehakt
50 g rozijnen
1 rode of paprika (het kan ook met groene of gele)
1 ui
1 ei
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 g)
boter
1 kl tijm
2 blaadjes laurier
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
kookpot
glazen kom om het gehakt te mengen
kookpot
glazen kom om het gehakt te mengen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493159
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht