Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/08/2022 - 12:46
Bereidingswijze
- Schil de komkommer, en rasp hem grof boven een schone keukendoek. Vouw de doek dan dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer als mogelijk is.
- Doe de komkommer dan in een schaal. Doe er de yoghurt bij, de geperste (of geraspte) knoflooktenen, de walnoten, het zout, wat peper en de fijngehakte dille. Roer er wat van de olie door, en blijf roeren tot de olie is opgenomen in de yoghurtmassa. Doe er dan weer olie bij, net zo lang tot je een smeuïge, maar nog vrij stevige massa hebt.
- Zet het spul tot gebruik in de koelkast.
- Het blijft er zeker een week in goed.
Afbeelding
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bulgaarse variant van tzatziki, ook wel witte salade genoemd. Het grootste verschil is dat er walnoten in verwerkt zitten.
Lekker bij vlees, vis of gewoon op een (stok)broodje.
Ingrediënten
- ½ liter yoghurt (dikke stevige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse Yoghurt)
- 1 komkommer
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
- peper
- olijfolie, 1-2 dl
- handvol gehakte walnoten (+/- 30 gram)
- een bosje verse dille, maar gedroogde kan ook
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Bulgaars
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493157
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
www.ajvar.nl: In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse