Hertenragout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/08/2022 - 10:31
Bereidingswijze
Smelt boter in een hoge stoofpan. Snij het vlees in stukken en kruid met peper en zout. Bak het bruin langs alle kanten.
Hak de ui in blokjes en voeg toe. Doe het spek erbij.
Snij de champignons in grote stukken en doe ze mee in de pan. Voeg tijm en laurier toe , over strooi met bloem en bak even aan. Doe de suiker , bouillon en rode wijnazijn er bij.
Blus met de rode wijn. Zet onder water en roer goed door. Laat 1,5 Ć  2 uur sudderen op een laag vuurtje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met het wildseizoen eten ik en mijn vrouw regelmatig wild en kok ik ook voor de familie
Ingrediƫnten
1 ui
Boschampignons
Boter
Champignons
1,2 kg hertenvlees van de schouder
1 el kristalsuiker
Peper en zout
1 fles rode wijn
2 el rode wijnazijn
Spekblokjes
Tijm en laurier
1 liter wildbouillon

Hulpmiddelen & keukengerei
Hoge stoofpan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493153
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
SOS Piet , Piet Huysentruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003